x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua ameninta

Steaua ameninta

de Vicentiu Neagoe    |    Mihai Igirosanu    |    25 Iun 2005   •   00:00
Steaua ameninta

Intrunita ieri, la Casa Fotbalului, Comisia de Disciplina a FRF, prezidata de Doru Viorel Ursu, l-a suspendat pe capitanul Stelei, Mirel Radoi, patru etape si l-a amendat cu suma de 1.350 de euro.

Sanctiunea primita de Radoi este cea minima, dar, cu toate acestea, conducerea Stelei continua sa o conteste vehement. Patronul Stelei, Gigi Becali, a atacat dur Federatia si nu exclude ca jucatorii sai sa nu se mai prezinte la prima reprezentativa. Pana marti, ros-albastrii vor avea posibilitatea de a face apel. Clubul campion va cere anularea suspendarii, pe care o considera neregulamentara.

DECIZIE. Dupa nici o jumatate de ora de deliberari, forul federal a decis, in unanimitate de voturi, sa-l penalizeze cu patru etape de suspendare pe Mirel Radoi. "Cazul Radoi a declansat o ampla dezbatere. Au existat suspiciuni, dar si presiuni asupra Comisiei de Disciplina. Nu s-a pus nici un moment problema unei tergiversari", a declarat presedintele Comisiei, Doru Viorel Ursu. Acesta i-a transmis reprezentantului Stelei la sedinta, directorul executiv, Valeriu Argaseala, ca poate contesta decizia in maximum cinci zile.

REACTIE. Imediat dupa aflarea hotararii, Argaseala a reactionat: "Nu conteaza ca este suspendarea minima, din moment ce ea este netemeinica si neregulamentara. Bineinteles ca vom face apel, pentru ca vrem o judecata dreapta, si de aceea sunt mai multe instante. Nu vom cere ca sanctiunea sa fie micsorata, ci sa fie anulata! In privinta asa-zisei substante interzise pe care ar fi luat-o Radoi, Depo-Medrol, sunteti dezinformati. Pot sa va sugerez doar sa verificati cu atentie lista intocmita de FIFA cu medicamentele interzise".

VEHEMENT. Aflat la sediul clubului, unde urmarea tragerea la sorti a meciurilor din turul doi preliminar al Ligii Campionilor, patronul Stelei, Gigi Becali, a reactionat in stilu-i caracteristic la aflarea deciziei. El a atacat violent Federatia, cerand, voalat, chiar demisia presedintelui Mircea Sandu: "La FRF este o cloaca de nenorociti, niste hahalere! As vrea sa vina generatia asta de aur. Sa vina Gica Popescu presedinte, poate asa se va schimba ceva".

In ceea ce priveste echipa nationala, Becali a amenintat cu un boicot din partea fotbalistilor gruparii din Ghencea: "Voi vorbi cu jucatorii si, daca vor fi solidari cu Radoi, atunci vom trimite un document la FRF, in care vom anunta ca jucatorii de la Steaua nu mai vor sa joace in echipa nationala".

DUSMANIE
Patronul Stelei il considera pe selectionerul Victor Piturca principalul vinovat de toata aceasta tevatura, desi pana de curand erau prieteni foarte apropiati: "Din acest moment, Piturca a devenit dusmanul meu. Nu i-a picat bine faptul ca Steaua a luat campionatul, poate ca de asta a tacut doua saptamani pana sa vorbeasca despre Radoi. A asteptat sa vada daca luam noi titlul sau nu. L-am luat si a inceput cu rautatile. Ce va face el cand vor veni Gica Popescu la FRF si Hagi antrenor la echipa nationala?! Probabil, el o sa ajunga pe meleaguri natale, la Craiova. Dar, oricum, e prea mic Piturca pentru mine, ca sa ma razboiesc acum cu el", a declarat Gigi Becali, vizibil nervos. FRF a precizat ieri ca in "cazul Radoi" ar putea fi deschis un nou dosar, pe motiv de dopaj.

×
Subiecte în articol: sport rădoi