x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Becali l-a sunat pe M.M. Stoica. Urmează impăcarea?

Steaua - Becali l-a sunat pe M.M. Stoica. Urmează impăcarea?

de Ovidiu Ciutescu    |    16 Mai 2007   •   00:00
Steaua  -  Becali l-a sunat pe M.M. Stoica. Urmează impăcarea?

Şi-au jurat credinţă veşnică. "Au purtat războaie" cu duşmani reali şi inchipuiţi. Pănă la urmă s-au certat. Acum au vorbit iar la telefon. Se reface tandemul Gigi Becali - M.M. Stoica? A spus că nu-l va readuce nicodată in Ghencea. Pentru Gigi Becali nicodată pare să nu existe.


Şi-au jurat credinţă veşnică. "Au purtat războaie" cu duşmani reali şi inchipuiţi. Pănă la urmă s-au certat. Acum au vorbit iar la telefon. Se reface tandemul Gigi Becali - M.M. Stoica? A spus că nu-l va readuce nicodată in Ghencea. Pentru Gigi Becali nicodată pare să nu existe.

"M.M. m-a pus in pericol pe mine şi familia mea. Pentru asta l-am dat afară" , spunea Gigi Becali in urmă cu două săptămăni, in momentul in care a decis să rupă colaborarea cu M.M. Stoica. La puţin timp după această schismă, presa a anticipat şi a punctat motivul demiterii managerului general al Steaua Bucureşti. Marţi seară, Gigi Becali a vorbit, in premieră, la un post de televiziune despre "episodul Elton", motivul care a dus la despărţirea de Stoica.

OFFSHORE. 1, 3 milioane dolari l-ar fi costat pe latifundiarul din Pipera menţinerea lui Stoica in funcţie. Bani care urmau să intre in contul unui offshore ca taxă de consultanţă la transferul jucătorului brazilian. "850.000 a costat Elton, 500.000 am mai dat la o firma de consultanţă, care ar trebui sa mai primeasca incă 800.000 in iunie. Nu mai vreau consultanţă, nu-i mai dau pe ăia 800.000 şi dă-i şi pe ăia 500.000, că serviciile pentru Elton nu prea imi convin. De-aia l-am dat afară, normal că are legatură cu plecarea lui MM. Bă, eşti nebun, să dai 1,3 milioane că mă consulta pe mine ăştia? Aici a greşit el, a angajat o firmă de consultanţă. Eu sunt sănătos, nu bolnav. Vroia să ne consulte firma aia pe noi, aşa vedea să conducă Steaua şi mie nu prea imi place să mă inveţe străinii pe mine să conduc. Atunci m-am suparat. I-am zis: tu ştii că eu nu lucrez cu o firmă straină, nu sunt de acord... Plăteşte taxe mai puţine, un fel de evaziune fiscală mascată. Nu e offshore-ul lui MM Stoica, e al firmei de consultanţă. Păi 1,3 milioane ca să ne consulte pe noi? Nu mai vreau consultanţă, că nu mai vreau jucători străini", a explicat Becali.

AROGANŢĂ. Gigi Becali a mai afirmat ca Stoica devenise "obraznic" şi "arogant" in ultimul timp. "Incepuse să aibă şi un comportament... Eu vorbeam cu el ca şi cu un frate mai mic: Mihai, nu te mai certa cu ăştia, nu mai vreau să intru in lupte. Nu vreau să-ţi dau ordine, dar termină cu scandalurile. Deja se credea prea mare, intra in razboi cu toată lumea. Tot el ţipa la mine. Cănd eu spuneam ceva, nu era bine. Era prea arogant, prea obraznic, nu mai eram prieten cu el, aveam relaţie de patron-funcţionar. Şi-a dat seama că a greşit, mi-a zis că ar şti ce să facă acum. E, acum e prea tărziu, s-a umplut paharul. Le şterg insă cu buretele, de-aia l-am sunat".

TELEFONUL. Finanţatorul grupării din Bulevardul Ghencea a subliniat că motivul despărţirii de managerul general Mihai Stoica nu are nicio legatură cu Valeriu Argaseală, mafie sau ruşi. "L-am sunat alaltăieri, era la spital, nu ştiu ce analize făcea. N-are de ce să fie supărat, i-am si zis: ai vrut de vreo doua ori să pleci, consideră că ai plecat tu. Cu el am dus cinci ani de razboaie, a facut o greşeală, dar nu pot să uit clipele alea. L-am sunat: "ce faci Michele", „sunt la spital, patroane". Pentru ce a făcut el eram obligat să-l dau afară, dacă nu luam atitudine dădeam de belea şi eu, şi nepoţii mei. A greşit ceva, nu rău intenţionat. Dacă il apăr, nu poate să-i facă nimeni nimic, nu mai eu pot să contest. A semnat ceva, şi numai dacă eu il contest poate sa aibă probleme. Şi dacă m-a furat, care e problema? La Steaua el nu va mai fi". Chiar dacă a părut vehement in ceea ce priveşte revenirea lui M.M. in structurile de conducere ale Steaua, declaraţiile unor jucători exponenţiali ai echipei, venite după demiterea acestuia, chiar şi telefonul dat de Gigi, lasă să se inţeleagă că o conciliere şi o posibilă colaborare intre cei doi, poate lua locul acelui categoric "niciodată" spus de Becali in urmă cu puţin timp.

×
Subiecte în articol: sport stoica becali gigi becali