x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA – CFR CLUJ 3-1 - Reîncepe lupta pentru titlu

STEAUA – CFR CLUJ 3-1 - Reîncepe lupta pentru titlu

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    03 Mar 2008   •   00:00
STEAUA – CFR CLUJ 3-1 - Reîncepe lupta pentru titlu

Conduşi cu 1-0 încă din minutul 4, steliştii au răsturnat scorul şi au urcat pe poziţia a treia a clasamentului. Campionatul este relansat, CFR având doar cinci puncte avans faţă de Rapid şi opt faţă de Steaua.

Conduşi cu 1-0 încă din minutul 4, steliştii au răsturnat scorul şi au urcat pe poziţia a treia a clasamentului. Campionatul este relansat, CFR având doar cinci puncte avans faţă de Rapid şi opt faţă de Steaua.

 

Au marcat: Hirschfeld (’26 – autogol), D. Moreno (’56), Ov. Petre (’90+1) / Trică (’4)

Stadion: “Steaua”

Spectatori: 25.000

Arbitri: Al. Tudor 6 – Cr. Nica 6, Ed. Dumitrescu 7

 

 

Gazdele şi-au dorit un început în forţă, dar clujenii au dat lovitura la prima acţiune de atac avută: Dubarbier a scăpat uşor de Golanski, şutul său a lovit bara şi a ricoşat norocos la Trică, iar singurul român din formula de start a CFR-ului a punctat cu un şut puternic de la marginea careului. Steaua a fost apoi aproape de egalare, dar Ov. Petre şi Dayro Moreno, în două rânduri, nu au putut să îl învingă pe Hirschfeld. Ce nu au reuşit însă atacanţii stelişti a reuşit chiar Hirschfeld, care a deviat balonul în propria poartă după un corner executat de Mendoza.

După deschiderea scorului, ardelenii au mai fost periculoşi abia în minutul 50, când şutul puternic al lui Fabbiani, din lovitură liberă, a fost deviat în corner de Zapata. Aproape imediat însă gazdele au preluat conducerea scorului, Dayro Moreno înscriind din nou după un corner. CFR putea beneficia de un penalty în minutul 58, la faultul lui Zapata asupra lui Semedo, dar centralul Alexandru Tudor a dictat doar corner. La fel şi în minutul 70, la un contact mult mai puţin clar în careu între Pepe Moreno şi Cadu. Pe final, oaspeţii s-au aruncat în atac, dar Neşu, Zapata şi Rădoi au intervenit providenţial pentru a salva cele trei puncte. În prelungiri, Steaua a dat lovitura tot după o fază fixă, prin Ovidiu Petre.

 

 

ECHIPELE

Steaua: Zapata 6 – Golanski 6 (’74 Neşu 6), D. Goian 6, M. Rădoi 6, Emeghara 6 – Ov. Petre 6, Lovin 6 – D. Moreno 7 (’75 Nicoliţă), N. Dică 6, Mendoza 7 – J. Moreno 6 (’84 Ghionea). Antrenor: Marius Lăcătuş.

CFR Cluj: Hirschfeld 5 – Tony 6, Cadu 6, Sousa 6, Dorsin 5 – Trică 7, Dani 6, A. Leao 6 (’81 Ruiz), Dubarbier 7 (’60 Culio 6) – Semedo 6 (’86 M. Jose), Fabbiani 5. Antrenor: Ioan Andone

 

florin.gongu@jurnalul.ro

mihai.igirosanu@jurnalul.ro

 

 

 

 

Acuzaţii

 

 

La finalul partidei, preşedintele clujenilor, Iuliu Mureşan, a acuzat prestaţia centralului Tudor: “Sunt anumite persoane care fac maşinaţiuni ca să pierdem titlul. Nu cred că a fost doar o zi proastă a lui Tudor, a fost altceva”. “Victoria s-a datorat unei lipse de concentrare a echipei şi unui arbitraj dubios. Tudor se afla prea departe la cele două faze, iar asistentul Nica nu a avut nici o reacţie”, a spus şi antrenorul Andone. De partea cealaltă, managerul Adrian Ilie a declarat că Steaua a reintrat în lupta pentru primul loc: “Cred că 70 de minute am arătat un fotbal mai bun decât cei de la CFR. Păcat de golul primit la început, dar e bine că am  revenit şi am marcat de trei ori. De acum, vom încerca să câştigăm toate meciurile”.

×
Subiecte în articol: sport steaua