x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA - DINAMO / Cine sare mai sus?

STEAUA - DINAMO / Cine sare mai sus?

08 Apr 2005   •   00:00

Maine seara, in Ghencea, eternele rivale Steaua si Dinamo se vor ciocni intr-o veritabila finala a campionatului. Transmisa in direct de TVR 1, partida va incepe la ora 20:15.



  • de MIHAI IGIROSANU, DANIEL STAN

  • DUELUL "GIGANTILOR". Micutii Florentini, Dumitru (stanga) si Petre, vor incerca maine sa ia inaltime cat mai mare in speranta ca echipele lor vor castiga titlul
    In tur, ros-albastrii s-au impus cu 1-0, printr-un gol marcat in prelungiri de Andrei Cristea. Inaintea intalnirii de maine, Steaua e prima in clasament, cu un punct in fata lui Dinamo, dar si cu un meci mai putin. Cele doua tabere au intrat de cateva zile in febra partidei.

    GHENCEA. "Meciul cu Dinamo este important pentru noi, pentru suporteri, in lupta pentru titlu, dar nu e decisiv. Mai avem alte 12 meciuri si, chiar daca vom castiga duminica, nu inseamna ca suntem campioni. As fi un nebun, un neprofesionist si un inconstient daca as spune ca s-a terminat campionatul daca vom castiga. Jucam acasa, avem suporterii de partea noastra si ne-am pregatit foarte bine. Cred ca si Farul poate intra in lupta pentru titlu, iar campioana se va decide in ultima etapa", a declarat Walter Zenga. Singura problema de efectiv din lotul Stelei este atacantul Daniel Oprita. Zenga a lasat de inteles ca acesta nu e pregatit sa inceapa titular. "Se antreneaza normal, dar una inseamna sa fii refacut complet din punct de vedere medical, si alta sa poti juca 90 de minute", a completat italianul, care si-ar dori ca Steaua, Dinamo si Rapid sa joace de la aceeasi ora pana la finalul campionatului.

    "STEFAN CEL MARE". Antrenorul "cainilor", Ioan Andone, crede ca un eventual esec ar scoate Dinamo din lupta pentru titlu: "Este un meci care aduna orgolii, istorie si rivalitate. Mai ales acum, cand cele doua echipe se bat pentru titlu. Noi mergem doar la victorie. Chiar daca si un egal ne tine aproape, nu ne putem multumi. Daca pierdem, iesim din cursa. In plus, nu am mai batut in Ghencea de 15 ani. O viata de om!". La randul sau, "capitanul" Florentin Petre a precizat: "Este o mare confruntare, un moment al adevarului. Pentru viitorul nostru este foarte important sa castigam. Mergem sa facem un meci mare". Revenit la Dinamo dupa un periplu in Italia, Adrian Mihalcea si-a amintit ca a fost autorul golului victoriei prin care "cainii", in primavara anului 2.000, au invins Steaua dupa 9 ani: "A fost si mai important, pentru ca am castigat si titlul atunci. Insa acum trebuie sa jucam la sacrificiu. Multe nu sunt de spus. Victorie cu orice pret".

    NOSTALGII DINAINTE DE 1990
    Cele doua conferinte de presa organizate ieri de Dinamo si de Steaua au inceput cu momente de reculegere in memoria Papei Ioan Paul al II-lea. Antrenorul Stelei, Walter Zenga, a declarat: "Este bine sa tinem acest moment de reculegere inainte de a vorbi despre... nimic. Fotbalul nu reprezinta nimic in comparatie cu un asemenea eveniment". In "Stefan cel Mare", printre declaratii referitoare la meci, pe un televizor s-au pus imagini de la ultimul succes dinamovist in Ghencea, acel 3-0 din toamna anului 1989. Din echipa de atunci, pregatita de Mircea Lucescu, se mai afla la Dinamo portarul Stelea, antrenorul Ioan Andone si "secunzii" Iulian Mihaescu si Dorin Mateut. Ultimul a deschis scorul in acel joc, celelalte doua goluri inscriindu-le Daniel Timofte si Cezar Zamfir. "Era o echipa extraordinara. Cand s-a spus ca puteam castiga Cupa Campionilor, era adevarat", si-a amintit Andone. La Steaua jucau atunci Lacatus, Hagi, Silviu Lung si Iovan.

    BILETE
    Desi dinspre "Stefan cel Mare" s-a auzit ca fanii dinamovisti vor primi 3.200 de bilete pentru meciul de duminica, informatiile din Ghencea sunt cu totul altele. "Din punct de vedere organizatoric, singura noutate e aceea ca vor fi doar 2.250 de suporteri dinamovisti, nu 3.200", a declarat ieri presedintele executiv al Stelei, Mihai Stoica. Se pare ca, in privinta biletelor, relatiile dintre cele doua cluburi s-au tensionat, oficialii dinamovisti fiind iritati de intorsatura pe care au luat-o lucrurile.

    JANDARMI
    In vederea derby-ului de maine seara, pe stadion si in imprejurimi se vor afla peste 1.200 de forte de ordine. Accesul in stadion se va face incepand cu ora 17:00. Galeria Stelei va sta la peluza I, iar accesul fanilor este permis pe poarta 2, in timp ce galeria dinamovista, care va intra pe la poarta din dreptul serelor, va ocupa peluza opusa.

    TEMERI
    Trimisi de Ioan Andone la echipa secunda, pentru viata extrasportiva, Iordache si Semeghin au fost subiect de discute inaintea meciului cu Steaua, cand, se pare, directorul executiv, Cristi Borcea, ar fi insistat pentru reprimirea in lot a primului. Nu ar fi exclus ca Andone sa se razgandeasca, avand in vedere fragilitatea apararii, lucru de care se teme cel mai mult.

    IRONIE
    Desi a preferat sa nu replice acuzelor aduse de oficialii dinamovisti dupa victoria Stelei de la Bistrita, presedintele executiv al ros-albastrilor, Mihai Stoica, a declarat: "Vad ca toata lumea ameninta ca ne bate. A inceput Horoba, au continuat cei de la Dinamo, care probabil sunt inca tulburati de parcursul nostru european, iar acum am vazut ca si un fundas de la Rapid, Negru, spune ca ne bate... E coada mare".

    CONTRACT
    Walter Zenga s-a declarat bucuros de faptul ca Gigi Becali i-a propus sa-si faca singur contractul: "Normal ca ma multumeste declaratia patronului, dar acum ne gandim doar la meciurile din perioada urmatoare. Vom discuta cand va veni timpul despre programul pe termen lung si despre aducerea unor fotbalisti tineri, pentru ca recenta experienta europeana sa nu fie singulara", a spus Zenga.
    ×
    Subiecte în articol: sport steaua dinamo