x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua, executată!

Steaua, executată!

de Marius Mihalcea    |    19 Mai 2010   •   00:00
Steaua, executată!
Sursa foto: Alex Nicodim/Intact Images/Gazeta Sporturilor

De unde Gigi Becali îşi făcea planuri de Liga Campionilor, Steaua s-a trezit dată afară din casă! În contul unor datorii neachitate de finanţatorul echipei, Gigi Becali, către Ministerul Apărării Naţionale (MApN), contractul de închiriere a stadionului din Ghencea încheiat între cele două părţi a fost reziliat de drept. În acest sens, MApN a emis şi un comunicat, prezentat alăturat.

Directorul Departamentului de Licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Viorel Duru, a luat act de această decizie şi le-a transmis oficialilor Stelei ca până la sfârşitul lunii să-şi clarifice situaţia, în caz contrar, clubul riscând să nu primească licenţa pentru stagiunea viitoare. "În momentul de faţă, procesul de licenţiere este în plină desfăşurare. Deocamdată s-a pronunţat doar prima instanţă, urmând ca, la 31 mai, Comisia de Apel să ia o decizie definitivă în ceea ce priveşte licenţierea cluburilor din Liga 1. Reprezentanţii Stelei vor fi nevoiţi să prezinte până la 31 mai un contract de închiriere a unui stadion. Dacă Steaua nu aduce contractul cu un stadion licenţiat pentru meciurile din Liga 1 şi din Liga Europa până la acea dată, se va pune problema nelicenţierii", a declarat ieri Duru.


Gigi: "Vom juca sigur la Buzău!"
Comunicatul de presă remis de MApN, prin intermediul căruia a aflat că Steaua nu mai poate folosi stadionul cu acelaşi nume, nu l-a luat prin surprindere pe Gigi Becali (foto). "Eu din Ghencea nu voi pleca până nu-mi voi recupera investiţiile. E nocturna pe care trebuie să o iau, sunt investiţiile mele şi mi le voi lua. Voi dezmembra şi voi lua tot ce-mi aparţine. Iar cu cei de la Buzău nu e vorba de demarat negocierile, acolo jucăm sigur.

Am prezentat şi contractul cu stadionul. În Ghencea nu mai puteam sta, din moment ce mi-au făcut chirie 25.000 de euro, plus cei 40.000 de euro impozit. Pe Stadionul Steaua nu se mai poate juca, aşa au vrut cei de la MApN, au umflat evaluarea ca să mă coste mult impozitul pe clădiri. Mergem să jucăm la Buzău şi nu o să mai fie nicio problemă nici cu suporterii. Ei mi-au zis să plec din Ghencea şi i-am ascultat", a declarat finaţatorul Stelei.


La mâna Primăriei
Faptul că Steaua intenţionează să joace şi ea tot la Buzău i-a determinat pe oficialii Victoriei Brăneşti să reacţioneze. "Contractul nostru de închiriere al stadionului din Buzău intră în vigoare de la 30 mai. Gloria Buzău nu poate semna o înţelegere cu Steaua Bucureşti atât timp cât are contract cu noi", a declarat ieri directorul sportiv al clubului Victoria Brăneşti, Alin Buzărin. Stadionul Gloria din Buzău se află în proprietatea Primăriei Buzău. "Suntem de acord ca echipa Victoria Brăneşti să evolueze în meciurile de pe teren propriu la Buzău", spunea acum două luni Florea Androne, consilier în cadrul Primăriei Buzău.


Comunicat MApN
"Potrivit contractului încheiat pentru perioada 07.01.2010-07.01.2014, SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA are obligaţia contractuală să achite lunar suma aferentă chiriei, iar în cazul în care societatea comercială (chiriaşul) întârzie plata chiriei mai mult de 60 de zile, contractul de închiriere se consideră reziliat de drept, fără somaţie şi fără a apela la instanţele judecătoreşti. Precizăm că, în momentul de faţă, SC FC Steaua Bucureşti SA înregistrează întârzieri la plată mai mari de 60 de zile, având datorii ce reprezintă chiria neachitată pentru lunile martie, aprilie 2010 şi penalităţile aferente, în prezent contractul de închiriere fiind reziliat.

Totodată, chiriaşul mai are de achitat utilităţi restante către CSA Steaua, în cuantum de aproximativ 20.000 lei. Ca urmare a derulării, în perioada septembrie-decembrie 2009, a licitaţiei privind închirierea Stadionului Steaua, care cuprinde clădiri şi terenuri în suprafaţă totală de peste 90.000 mp, aflate în proprietatea statului şi administrarea MApN prin CSA Steaua, SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA a consimţit, prin oferta depusă, să achite lunar o chirie în valoare de 21.600 de euro, care a fost stabilită de către un expert autorizat în domeniu.

Din echivalentul în lei al acestei sume, 50% se varsă la bugetul de stat şi 50% se virează CSA Steaua. Referitor la informaţia apărută în presă marţi, 18 mai, potrivit căreia MApN ar fi mărit la 65.000 euro suma pe care o are de plătit SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA, precizăm foarte clar că, pe timpul derulării contractului, CSA Steaua nu a modificat clauzele contractului şi nici nu a mărit cuantumul chiriei.

În Ministerul Apărării Naţionale, închirierea imobilelor şi terenurilor din patrimoniul ministerului nu este atributul ministrului, ci al structurilor care le au în administrare. În cazul clădirilor şi terenurilor aferente Stadionului Steaua, închirierea acestora este în responsabilitatea unităţii specializate, respectiv Clubul Sportiv al Armatei Steaua (CSA Steaua). În concluzie, afirmaţiile şi acuzaţiile făcute recent la adresa ministrului Apărării Naţionale şi a Ministerului Apărării Naţionale sunt cel puţin hazardate şi ilare, total lipsite de un fundament real şi legal."

×
Subiecte în articol: sport steaua becali stadion fotbal