x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Farul 3-0: "Măcar locul doi"

Steaua - Farul 3-0: "Măcar locul doi"

de Marius Mihalcea    |    17 Dec 2007   •   00:00
Steaua  -  Farul 3-0: "Măcar locul doi"
Sursa foto: Mediafax foto/

Marius Lăcătuş consideră că avantajul luat de CFR Cluj este greu de surmontat de "roş-albaştri" in cele 15 etape rămase de disputat şi şi-a fixat ca obiectiv ocuparea locului secund la finalul campionatului.

Marius Lăcătuş consideră că avantajul luat de CFR Cluj este greu de surmontat de "roş-albaştri" in cele 15 etape rămase de disputat şi şi-a fixat ca obiectiv ocuparea locului secund la finalul campionatului.

După victoria obţinută aseară, pe teren propriu, in faţa Farului, scor 3-0, găndurile steliştilor au zburat inevitabil spre sezonul de primăvară, in care aceştia işi pun toate speranţele. Doar că, in timp ce finanţatorul Gigi Becali a vorbit din nou despre remanierea lotului, Marius Lăcătuş a atras atenţia că CFR Cluj este oricum destul de dificil de ajuns.

REACŢII. "Bine că am terminat aşa. O să vedeţi voi cum va străluci Steaua la anul. O să plece opt jucători, dar nu vi-i spun, pentru că vreau să iau bani pe ei", a dezvăluit Becali căteva dintre intenţiile sale. Mult mai ponderat, tehnicianul "roş-albaştrilor" a analizat mai intăi prestaţia elevilor săi din meciul cu Farul. "Este o victorie clară, meritată. Păcat de ocaziile pe care le-am ratat, fiindcă trebuia să marcăm mai mult", a spus "Fiara", Dică fiind campion la acest capitol. Fostul număr şapte şi-a indreptat apoi atenţia către viitor: "Să sperăm că lucrurile vor merge din ce in ce mai bine. Eu nu mă găndesc la ce a fost, ci la ce avem de făcut. Trebuie să incercăm să ne apropiem de CFR, iar dacă nu căştigăm campionatul, măcar să fim pe locul doi, care să ne asigure participarea in Liga Campionilor". Lăcătuş s-a ferit să dea verdicte in privinţa modului in care va decurge campania de transferuri a Stelei din această iarnă: "Rămăne de văzut cine va pleca şi cine va veni. Pănă la reunirea lotului vom vedea ce putem face pentru ca la primăvară să nu mai trecem prin ceea ce am trecut acum".

Transferuri

Deşi a evoluat doi ani la rănd in Liga Campionilor şi a fost din nou singura echipă romănească rămasă in Europa, Steaua se chinuieşte efectiv să-şi văndă jucătorul numărul 1, Nicolae Dică. Zvonul privind interesul lui Middlesbrough a fost infirmat chiar de antrenorul englezilor, Garreth Southgate, care a anunţat că "romănul nu are valoare să joace la noi şi, oricum, căutăm un alt tip de atacat". In privinţa sosirilor, aceleaşi eterne negocieri pentru Armenteros, Camus sau Thereau, ultimul fiind dorit imprumut. De ultimă oră, pe lista Stelei se vorbeşte că ar fi apărut mijlocaşul argentinian de 29 de ani, Dario Fernandez, play-maker-ul echipei elene Panionios Atena, angrenată incă in grupele Cupei UEFA.

Accidentaţi

In ultimele zile, căpitanul Stelei, Mirel Rădoi, şi-a inceput alergările uşoare, iar medicii susţin că recuperarea sa decurge foarte bine. Ceilalţi absenţi de marcă ai roş-albaştrilor, Mihăiţă Pleşan şi Sorin Ghionea, se află incă la Clinica Isokinetic din Bologna, unde işi continuă antrenamentele atăt in sală, căt şi pe teren, urmănd ca la sfărşitul lunii să se intoarcă in ţară, unde işi vor continua programul de refacere. Bănel Nicoliţă a reluat antrenamentele pe teren, dar nu a evoluat aseară impotriva Farului pentru a impiedica o recidivă a accidentării. In urma unui traumatism suferit la nivelul coloanei cervicale, Petre Marin a fost nevoit să fie imobilizat cu un coleret cervical pe o perioadă de minimum trei săptămăni.

Perspective

"De vreo lună incoace se tot anunţă mari schimbări la Steaua. De-acum incolo avem timp de analize. Spuneţi despre revenirea lui Théreau la Steaua că este o telenovelă? Păi multe negocieri sun telenovele, altele sunt scurtmetraje..."

Valeriu Argăseală , preşedinte CA Steaua

Critic

"N-a fost prea plăcută revenirea in Ghencea, a fost o infrăngere severă pentru noi. Steaua a profitat de jocul nostru mai slab, dar oricum scărţăie faţă de ce am lăsat eu aici in momentul in care s-a hotărăt să fiu trimis la Gloria Buzău"

Mihai Guriţă , jucător Farul

marius.mihalcea@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport steaua