x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA – FC TIMIŞOARA / Munti, debut în Ghencea

STEAUA – FC TIMIŞOARA / Munti, debut în Ghencea

de Mihai Igirosanu    |    15 Noi 2008   •   00:00
STEAUA – FC TIMIŞOARA / Munti, debut în Ghencea

Aflată de zece meciuri în căutarea victoriei, vicecampioana României încearcă în această seară, la primul meci al lui Dorinel Munteanu ca antrenor în Ghencea, să-şi reamintească cum e să învingi.



Cu 24 de ore înaintea debutului pe banca tehnică de acasă, antrenorul Stelei, Dorinel Munteanu nu se gândeşte decât la varianta victoriei. "îmi doresc ca la primul meu meci în Ghencea să fie şi prima victorie, îmi doresc mult asta pentru echipă şi suporteri. Sunt convins că fanii ne vor susţine şi vor avea încredere în noi. Depinde de echipă, de rezultat cum voi fi primit de suporteri.

N-am mai învins Timişoara de doi ani? O învingem acum. Se pot întâmpla multe, dar nu mă gândesc cum va fi un egal, ci cum va fi o victorie. Mai puţin mă interesează ce spune conducătorul echipei adverse. Stilul meu e să dau şanse fiecărui jucător, dar şi cer foarte mult, vreau ca fiecare să dea maximum pentru echipă. Vrea să se gândească la jocul echipei şi abia apoi la jocul personal".

"ÎNCREDEREA TREBUIE SĂ DOMINE"

Dorinel Munteanu a afirmat că obiectivul Stelei în meciul din această seară este victoria: "Despre importanţa jocului nu mai are rost să vorbim, ne dorim cele trei puncte. Avem în faţă un adversar puternic, dar cu tot respectul obiectivul nostru este victoria. Chiar dacă a pierdut cu Dinamo, nu e un avantaj, totul depinde de determinarea, concentrarea şi dorinţa jucătorilor. Vreau să fac apel la acest lucru, e cel mai important cum intrăm în joc. Încrederea trebuie să domine vestiarul Stelei, chiar dacă de trei ani nu am reuşit mai mult de grupele Ligii Campionilor, n-am putut să ajungem mai departe. Cred că în mai puţin de zece ani s-ar putea întâmpla acest lucru. Nu văd de ce ar trebui să mai dureze zece ani să treacă de grupe", a mai spus tehnicianul.

PATRU TITULARI LIPSĂ

"Am avut un drum frumos până la meciul cu Dinamo şi sper să-l continuăm cu Steaua. Nu văd de ce nu am câştiga, singurul lor avantaj este terenul propriu. Cine greşeşte în acest meci mai mult pierde. Acest meci îl aşteaptă toţi şi mă bucur, pentru că nu toată ziua joci cu Steaua. Noi mergem să câştigăm, chiar dacă Steaua are un lot foarte bun. Echipa lor e slăbită din cauza parcursului în competiţiile europene şi în campionat. Eu cred că putem învinge Steaua", a spus, la rândul său, antrenorul lui FC Timişoara, cehul Duşan Uhrin junior. În vederea meciului de astăzi, Uhrin nu se poate baza pe patru piese de bază din primul "11", stoperul Brezinsky, fundaşul stânga Milhazses, mijlocaşul Dan Alexa şi atacantul Magera. "Faptul că Timişoara a pierdut cu Dinamo nu este în avantajul nostru", a ţinut să mai precizeze Dorinel Munteanu.

Model Barcelona în Ghencea

Într-o conferinţă de presă organizată ieri, Steaua a anunţat lansarea logo-textului oficial "FCSB" (FC Steaua Bucureşti), care va fi folosit, începând cu data de 14 noiembrie, pe toate materialele oficiale. "Steaua este un club cu anvergură europeană şi am dorit să ne aliniem astfel marilor cluburi europene care au adoptat şi folosesc pe scară largă logo-text oficial. Barcelona, cu fcb, Liverpool, cu LFC sau Anderlecht, cu RSCA, sunt doar câteva exemple de cluburi din Europa pentru care logo-textul a devenit utilizat la fel de mult precum denumirea oficială", a explicat preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală. Altfel, antrenorul Munteanu a anunţat că "nu am probleme de lot, în afară de Emeghara şi Ovidiu Petre, pe care nu pot conta. Petre a început antrenamentele cu echipa, dar nu mă pot baza pe el. Am trimis trei jucători la echipa a doua să joace, Andrei Ionescu, Eugen Baciu şi Pedriel".

Dorinel: "În iarnă, mă legitimez"

Dorinel Munteanu a infirmat zvonurile referitorare la numele de jucători pe care Steaua îi vizează pentru perioada de mercato din această iarnă: "Nu e nici un nume speculat din cei la care m-am gândit. Cred foarte mult în acest lot, e posibil să nu fie adus nici un jucător, totul depinde de actualii jucători. Nu e nici Costin Lazăr, nici Alexa, nici Ljubinkovici, nu m-am gândit la nici unul. Din iarnă mă legitimez şi eu, nu ştiu dacă eu voi fi jucătorul-surpriză", a comentat Munteanu. Tehnicianul trupei din Ghencea a afirmat că nu este deranjat de ceea ce spun dinamoviştii şi nu vrea să le răspundă, subliniind că aceştia vor primi răspunsul la momentul potrivit. Măsurile de securitate de la partida dintre Steaua şi FC Timişoara vor fi asigurate de 160 de poliţişti, conform unui comunicat oficial din partea Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

×
Subiecte în articol: sport steaua