x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA – FIORENTINA 0-1 / Decadenţă în Ghencea

STEAUA – FIORENTINA 0-1 / Decadenţă în Ghencea

de Mihai Igirosanu    |    12 Dec 2008   •   00:00
STEAUA – FIORENTINA 0-1 / Decadenţă în Ghencea

Vicecampioana României şi-a încheiat neputincios participarea în actuala ediţie a Ligii Campionilor, pierzând în faţa Fiorentinei. Trupa din Ghencea a încheiat grupa F pe ultimul loc, cu doar un punct, şi lăsând o impresierealmente lamentabilă.



În faţa a doar 15.000 de spectatori, veniţi pe stadion doar pentru a-şi continua războiul cu Gigi Becali şi cu o echipă peticită din cauza unor erori manageriale incredibile, Steaua a clacat previzibil în faţa unui adversar modest, dar pragmatic. Eşecul roş-albaştrilor a însemnat şi încheierea participării echipelor româneşti în competiţiile europene, care au bifat un nou an cenuşiu în cofruntările intercontinentale.

DORINEL, DEZORIENTAT
La conferinţa de presă, Dorinel Munteanu s-a arătat dezorientat, iar discursul său a fost unul aproape identic cu jocul Stelei. "Arbitrul a fragmentat foarte mult jocul şi a acordat două-trei cartonaşe galbene foarte uşor. Intri altfel în joc când iei două cartonaşe galbene în primele şase minute. Nu am fost mulţumit de evoluţia sa şi de aceea l-am schimbat pe Semedo. Nu aveam pe banca de rezerve atacanţi din cauza accidentărilor, iar Bogdan Stancu, care era şi el trecut pe foaie, avea o leziune. Ce să fac, să joc cu şapte mijlocaşi în atac?" La rândul său, antrenorul Fiorentinei, Cesare Prandelli, a oferit o declaraţie mai mult de complezenţă: "Am avut ceva probleme în prima repriză, dar în cea de-a doua am urcat liniile şi am reuşit să punem mai multă presiune pe mijlocul Stelei. Şi astfel am câştigat partida. Mă bucur că ne-am calificat în următoarea fază a Cupei UEFA. Sunt supărat, pentru că am fi meritat să câştigăm şi meciul cu Lyon, când am condus cu 2-0. În acest meci am intrat pe teren cu caracter şi cu dorinţa de a câştiga şi am făcut un meci destul de bun". Patronul Gigi Becali l-a atacat după meci pe antrenorul Dorinel Munteanu: "Îmi pare rău că Lăcătuş a plecat. Dorinel Munteanu mai are patru-cinci meciuri să-mi arate că e antrenor. Dacă insistam puţin, Lăcătuş rămânea. Nu mă interesează pe mine ce crede Dorinel".

"Misiune îndeplinită!"

Presa italiană laudă trupa lui Cesare Prandelli după succesul repurtat în faţa Stelei în ultimul meci al Grupei F din Liga Campionilor. "Misiune îndeplinită! Fiorentina îşi continuă aventura în Europa după ce a învins Steaua şi s-a calificat în Cupa UEFA", a titrat Corriere dello Sport. Un alt cotidian de mare tiraj, Gazzetta dello Sport, a scris: "Steaua şi-a arătat limitele, iar Gilardino a profitat şi a adus cele trei puncte meritate. Dorinel Munteanu a fost nevoit să apeleze la improvizaţii, însă i-au lipsit mijlocaşii creativi şi un atacant capabil." Site-ul Fiorentinei, violanews, a precizat: "A fost un meci fără emoţii".

"Legenda unei echipe"

Astăzi, de la ora 11:00, în Parcul Operei din Bucureşti, pe locul unde cândva a fost arena Venus, se va lansa cartea "Steaua – Legenda unei echipe de fotbal", sub semnătura jurnalistului Cătălin Oprişan, realizatorul show-ului Smiley TV de la GSPTV. Lucrarea se vrea a fi istoria celui mai galonat club de fotbal din România. La lansare vor participa oficiali ai FC Steaua, dar sunt aşteptaţi şi suporteri ai echipei. Lucrarea, 400 de pagini, costă 99 de lei, va fi găsită la magazinele Diverta, precum şi la cele ale Stelei, iar autorul a declarat că va dona suma încasată unor case de copii.

Mutu, pacifist

Huiduit şi înjurat tot meciul de către fanii Stelei, internaţionalul Adrian Mutu a căutat să-şi mascheze dezamăgirea faţă de tratamentul la care a fost supus în Ghencea: "Ne-am calificat în faza următoare a Cupei UEFA şi asta a fost cel mai important lucru. Eu personal nu am nimic cu Steaua, dar faptul că am jucat la Dinamo probabil că nu convine suporterilor stelişti. Ce m-a deranjat cel mai mult a fost că îl luau la mişto pe Lovin când punea piciorul pe minge. E un jucător al Stelei şi nu era normal să-l trateze aşa, dar la noi se mai întâmplă. Dacă Steaua a jucat aici, în grupele Ligii Campionilor, înseamnă că are faţă de Liga Campionilor, dar s-a văzut că nu a fost mai bună decât Bayern, Fiorentina şi Lyon. Cred că putem ajunge departe în Cupa UEFA, pentru că am demonstrat anul trecut când am ajuns în semifinale şi cu puţin noroc puteam ajunge chiar în finală".

×
Subiecte în articol: sport steaua