x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA - Încă o zi fără antrenor

STEAUA - Încă o zi fără antrenor

de Ionut Paduraru    |    24 Oct 2008   •   00:00
STEAUA - Încă o zi fără antrenor

Gigi Becali nu a reuşit ieri să găsească un înlocuitor pentru Marius Lăcătuş. Olăroiu l-a refuzat, în timp ce Dorinel Munteanu este tentat, dar nu a dat încă un răspuns definitiv.



După demisia lui Lăcătuş, primul ofertat pentru a prelua Steaua a fost Dorinel Munteanu, fost jucător şi secund al echipei din Ghencea. Gigi Becali se aştepta să primească imediat un răspuns afirmativ, promiţând printre altele că nu se va mai amesteca în treburile antrenorului. Dar "neamţul" a declarat că deocamdată este mai interesat de meciul pe care echipa sa actuală, Universitatea Cluj, îl va juca mâine cu Minerul Lupeni, în etapa a 11-a a Ligii 2.

FĂRĂ IMPRESARI

În plus, Munteanu nu a dorit să negocieze direct, ci prin intermediul avocatului, fapt care l-a nemulţumit pe finanţatorul echipei din Ghencea. Aşa că Becali anunţa miercuri seară că aducerea lui Dorinel nu mai este atât de sigură şi că la echipă ar putea veni Cosmin Olăroiu sau Oleg Protasov. "Nu-l vreau pe Mircea Lucescu la Steaua, pentru că el vrea salariu prea mare. Cred că cere două milioane de euro şi nu vreau să dau banii ăştia. S-ar putea să mă răzgândesc şi să nu-l mai iau pe Munteanu. Am primit un mesaj de la unul, impresarul lui Dorinel, că să discutăm despre contractul lui. Dacă el îmi trimite impresari, s-ar putea să mă răzgândesc şi să nu-l mai iau. Când te cheamă Steaua, trebuie să vii necondiţionat. S-ar putea să vină Olăroiu, că am vorbit şi cu el. Sau poate vine Protasov."

CONSILIERUL OLĂROIU
Următorul pas: l-a sunat pe Cosmin Olăroiu în Arabia Saudită. Tehnicianul nu i-a răspuns din prima, deoarece în acel moment echipa sa, Al Hilal, avea meci în campionat. Cei doi au vorbit însă mai târziu, şi Olăroiu i-a spus că va sosi în ţară a doua zi, dar că nu se pune problema ca el să preia Steaua în momentul de faţă. Tehnicianul avea oricum planificată o venire în ţară ieri, deoarece Al Hilal va juca următorul meci din campionat abia peste o lună, la 22 noiembrie. Pus în faţa refuzului, Gigi Becali a fost nevoit să recunoască: "Olăroiu a venit în ţară. E prieten cu mine, am fost patronul lui, a venit să mă viziteze. Mai are un an contract, clauza de reziliere de 1-2 milioane, o să vedem, o să mă sfătuiesc cu el. Cu toţi antrenorii care au fost aici am rămas prieten. Nu vedeţi? Protasov aşteaptă un telefon, cu Zenga, Piţurcă, Lăcătuş sunt prieten. Oricând am nevoie îmi sar în ajutor. Olăroiu mi-a zis: «Eşti fratele meu, mă arunc în faţa avionului, vin să te ajut». De aia vine Oli, să mă consilieze, nu să antreneze Steaua. Dacă vine la Steaua, să plătească el clauza de reziliere, doar el a luat banii ăia. Cine să refuze Steaua?".

Dorinel Munteanu ar vrea

Dorinel Munteanu a recunoscut ieri că a vorbit cu patronul Stelei, dar susţine că nu a început negocierile pentru preluarea echipei. "Am avut două discuţii telefonice cu domnul Becali şi am fost surprins şi onorat că s-a gândit la mine. Nu am luat însă nici o hotărâre, pentru că nu au avut loc tratative oficiale. Orice ofertă din partea unui club mare este tentantă, dar asta nu înseamnă că sunt sută la sută la Steaua", a spus Munteanu, care a adăugat apoi că nu ar întâmpina probleme din partea şefilor Universităţii Cluj să plece la Steaua: "Am avut o discuţie cu domnul Tişe şi cu domnul Onaca şi nu cred că, în cazul în care voi primi o ofertă concretă de la Steaua, contractul ar fi o problemă."

Lacrimi la despărţire

Gigi Becali a mai povestit miercuri seară că Marius Lăcătuş a plâns când şi-a vizitat pentru ultima oară foştii elevi. "Înainte să se ducă la echipă, Lăcătuş încerca să nu plângă, să se întărească. A plâns ca un copil la despărţirea de jucători. Mă gândeam să-i dau un telefon să revină ca antrenor, dar asta este. După ce şi-a dat demisia, Marius mi-a zis că se simte uşurat. E greu să antrenezi la Steaua, e presiune mare", a spus Becali la emisiunea Naşul.

×
Subiecte în articol: sport steaua olăroiu