x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua, out!

Steaua, out!

de Marius Mihalcea    |    29 Oct 2009   •   00:00
Steaua, out!
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact Images

Gruparea din Ghencea a părăsit din nou prematur cea de-a doua competiţie internă, după ce a pierdut aseară, scor 4-5, la loviturile de departajare, pe terenul codaşei Ligii 1, Gloria Bistriţa.



Steaua a cucerit Cupa României de nu mai puţin de 20 de ori, dar ultimul său succes s-a consemnat în urmă cu 10 ani, când a învins în finală Rapidul. De atunci, cea mai titrată echipă de fotbal din ţara noastră nu a mai reuşit sub nici un chip să depăşească fazele eliminatorii premergătoare ultimului act al competiţiei KO, indiferent că adversarul s-a numit Sportul Studenţesc, Rapid II ori, s-a întâmplat aseară, Gloria Bistriţa. Cu Bibişkov, Pleşan, Tudose, Ochiroşii şi Ovidiu Petre titulari, "Sârmă" revenind pe teren după şapte luni de absenţă, Steaua şi-a impus jocul doar pe alocuri, Bistriţa ratând şi ea câteva ocazii de gol importante. Şi totuşi, trupa lui Stoichiţă, rămasă în zece oameni din minutul 82, Onicaş fiind eliminat, putea tranşa meciul în favoarea sa în prelungiri, numai că şutul de excepţie a lui Bicfalvi s-a oprit doar la încheietura barelor porţii lui Albuţ. Bistriţeanul Dinu Sănmârtean a văzut şi el "roşu" în minutul 103, dar totul s-a decis la penalty-uri. Au înscris, pe rând, Szekely, Borbely, Baciu, V. Năstase, Pleşan, Săceanu, apoi a ratat Bibişkov. Au urmat golurile marcate de Hora, Dayro şi Coroian. 5-4 pentru Bistriţa, care merge în "sferturi".  

Alte surprize
După campioana Unirea Urziceni, care a părăsit marţi Cupa României, fiind învinsă de FC Braşov, ieri a venit rândul Timişoarei, a doua echipă la finalul campionatului trecut, să spună adio competiţiei KO. Bănăţenii au fost eliminaţi de nou-promovata Astra Ploieşti la capătul unui meci nebun, care s-a încheiat la egalitate după expirarea timpului regulamentar, 1-1, şi după prelungiri, 2-2, şi s-a decis abia după executarea a nouă serii de lovituri de la 11 metri. Oarecum suprinzător având în vedere parcursul modest din campionat, Universitatea Craiova s-a impus la Iaşi în faţa Politehnicii cu 3-0, rezultat care o duce în "sferturi" şi-i dă dreptul să viseze la un nou trofeu intern după o pauză de 16 ani.

×
Subiecte în articol: sport