x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Probleme în defensivă

Steaua - Probleme în defensivă

de Mihai Igirosanu    |    28 Ian 2009   •   00:00
Steaua - Probleme în defensivă

Într-o conferinţă de presă susţinută ieri, antrenorul Stelei, Marius Lăcătuş, s-a arătat îngrijorat de randamentul defensivei în meciurile amicale susţinute la Oliva Nova.



“Fiara” s-a declarat, totuşi, mulţumit de primul stagiu de pregătire al roş-albaştrilor, dar şi de modul în care jucătorii au răspuns la noul sistem de joc implementat: 4-1-4-1. “În fotbal totu-i nou şi vechi în acelaşi timp, cam aşa e şi cu acest sistem de joc. În ceea ce îi priveşte pe jucători, mi-au spus că nu sunt probleme de adaptare. Am mai încercat şi am jucat în acest sistem. Trebuie să acoperim bine terenul, dar nu vreau ca jucătorii mei să fie bătuţi în cuie. Mai avem lucruri de pus la punct, pentru că mai ales pe partea defensivă avem în acest moment unele probleme”. Lăcătuş a afirmat că are parte de o misiune grea în Ghencea, pentru că are la dispoziţie un lot de 28 de jucători: “Nu e uşor să lucrezi cu atâţia jucători. Eu am făcut totul ca toţi să primească o şansă şi am conştiinţa împăcată. Lotul este foarte mare şi vom încerca să alegem soluţiile cele mai bune, iar unii vor mai evolua şi la echipa a doua pentru că nu este nici o ruşine”. Despre lupta din retur, antrenorul roş-albaştrilor s-a destăinuit: “Nu va fi uşor să câştigăm etapă de etapă, nu suntem zmeii-zmeilor, cu toate că mi-ar plăcea. Ţinând cont de diferenţa care este între noi şi prima clasată, ne-ar trebui cam 14 victorii, cu toate că nici celelalte trei jocuri nu trebuie neglijate. Dar dacă anul trecut am câştigat 12 meciuri la rând, acum de ce nu am câştiga 14 din 17? Trebuie să fim cât mai concentraţi. Sper ca şi suporterii să fie alături de noi în toate momentele şi în număr cât mai mare, pentru că suntem mai puternici cu ei lângă noi”.

Reconstrucţie
Lăcătuş a vorbit în premieră despre intenţia de a reconstrui echipa, mai ales în condiţiile în care conducerea nu se va opune altor eventuale plecări: “Am discutat cu Gigi şi, în momentul în care va veni o ofertă bună pentru club şi jucători, aceştia vor fi lăsaţi să plece. Dacă numărul jucătorilor care vor pleca va fi mare, o să fie greu să-i înlocuiesc, dar vom încerca o reconstrucţie pe termen mai lung. În nici un caz însă eu nu voi accepta ca un jucător de la Steaua să plece să dea probe de joc, mai ales dacă e vorba de cine ştie ce echipă de pe locurile 13, 14. E jenant să i se ceară unui jucător de la Steaua aşa ceva”, a opinat tehnicianul roş-albaştrilor.

×
Subiecte în articol: sport