x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Real 1-4 / La ani multi lumina distanta!

Steaua - Real 1-4 / La ani multi lumina distanta!

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    19 Oct 2006   •   00:00
Steaua  -  Real 1-4 / La ani multi lumina distanta!

25.000 de suporteri, jucatorii si antrenorii Stelei au trait din nou senzatia ca Liga Campionilor reprezinta inca un teritoriu ostil.

Cele doua infrangeri drastice, 0-3 cu Lyon si 1-4 cu Real Madrid, au estompat optimismul si sperantele romanilor la revenirea in cea mai cosmopolita competitie a Europei. Liga Campionilor este o competitie in care te expui la multe riscuri. Daca intr-adevar ne dorim sa jucam aici, ar trebui sa si demonstram ca o putem face. Nu e suficient sa gasim motive ca ne-au infrant puteri fotbalistice. Altfel, raman doar castigurile financiare aferente participarii, care nu mai conteaza in fata neputintei echipei, ce duce la infrangeri categorice. "Pentru prima data de cand sunt in fotbal, imi este rusine. Am facut declaratiile pe care le-am facut inainte de meci deoarece am crezut in ceea ce spun", a mai avut puterea sa spuna Gigi Becali dupa partida.

PUTERE. Cu exeptia forcingului din primele minute si a partii a doua a meciului, cand Real Madrid isi asigurase un avantaj linistitor, campioana Romaniei n-a reusit sa puna probleme echipei lui Fabio Capello. "Abia cand nu am mai avut ce pierde, am inceput sa jucam. Imi pare rau ca nu am facut acest lucru de la inceput", a explicat Olaroiu. Forta si valoarea degajate de Real au devenit evidente pe final, cand Capello a trimis pe teren doua somitati ale fotbalului, Beckham si Ronaldo, care pana atunci luasera loc cuminti pe banca de rezerve. "Practic, am putut folosi doar jumatate din echipa de baza", a fost una dintre palidele justificari aduse de Olaroiu.

RESEMNARE. Dupa meci, jucatorii Stelei erau resemnati. Capitanul Sorin Paraschiv a declarat: "Am pierdut la trei goluri diferenta de la o echipa care a fost mult peste noi. Se pare ca, in acest moment, Liga Campionilor este o competitie prea puternica pentru noi. Am vrut de la inceput calificarea in Cupa UEFA si sper sa o obtinem". Unul dintre cei mai apreciati jucatori ai ros-albastrilor, stoperul Dorin Goian, a spus: "Victoria lui Real a fost meritata. S-a demonstrat ca e o echipa foarte mare". "Reusita conteaza doar pentru moralul meu. M-am simtit oarecum ca un jucator implinit. Ramane sa ne batem pentru un loc in Cupa UEFA", a comentat si autorul golului stelist, Vali Badea.

SATISFACTIE
"Steaua este o echipa foarte buna, dificila, care munceste mult, alearga mult, este periculoasa la loviturile libere, dar a intalnit o echipa excelenta. Am vazut o echipa Real Madrid de calitate, care a reusit sa-si adune fortele si sa-si arate adevarata valoare" - Fabio Capello, antrenor Real Madrid
ECHILIBRAT
Antrenorul Stelei, Cosmin Olaroiu, a parut marcat de lectia dura primita din partea Realului. "Am intalnit o echipa care ne-a fost superioara. Chiar daca am inceput bine, cu mult entuziasm, am primit gol la acea faza fixa si visele ni s-au naruit. Pacat ca in repriza a doua am echilibrat, dar am facut din nou erori. Nu am fost lasati sa ne facem jocul, avem teama cand intram pe teren si nu ne putem exprima cum dorim. Cred ca nu suntem la nivel de Liga Campionilor. Real a avut o viteza in plus."

×
Subiecte în articol: sport echipa real