x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri

Ştiri

17 Noi 2008   •   00:00

TENIS: Jucătorul sârb Novak Djokovici a câştigat pentru prima oară în carieră Mastersul de la Shanghai, în finala căruia l-a învins cu scorul de 6-1, 7-5 pe rusul Nikolai Davidenko.



Pentru această performanţă, Djokovici, nr. 3 ATP, a primit un cec de 1,3 milioane de dolari şi 250 de puncte ATP, care îl apropie la doar 10 puncte de al doilea clasat în ierarhia mondială, elveţianul Roger Federer. Finala de dublu a fost câştigată de perechea Daniel Nestor/Nenand Zimonjic (Canada/Serbia), care au dispus cu 7-6, 6-2 de gemenii americani Mike şi Bob Bryan.

ŞAH
În runda a treia a Olimpiadei de la Dresda, echipa masculină a României a învins Japonia cu 3-1, punctele victoriei fiind aduse de Dieter Nisipeanu, Mihai Mircea Pârligras şi Constantin Lupulescu. România se află pe locurile 4-5 în clasamentul general, cu 6 puncte, şi va întâlni Ungaria în runda a patra. La feminin, echipa ţării noastre se află pe locul 15, cu 4 puncte, în urma victoriei cu 4-0 obţinută în faţa unei selecţionate a jucătoarelor cu dizabilităţi fizice. În următorul meci, România va întâlni o echipă alcătuită din şahiste cu handicap auditiv.

PORTUGALIA
Fundaşul Cristian Săpunaru s-a accidentat la genunchiul stâng în meciul pe care echipa sa, FC Porto, l-a câştigat cu 2-0 în faţa Vitoriei Guimaraes, în etapa a 8-a a campionatului portughez. Românul a fost titular şi a evoluat până în minutul 66, când a fost înlocuit. "Săpunaru în montagne russe", a titrat cotidianul A Bola. Acesta menţionează că accidentarea vine într-un moment în care Săpunaru încearcă să se afirme. În clasament, Porto ocupă locul 4, cu 14 puncte. Prima
este Leixoes, 16 puncte, care a învins în deplasare pe Sporting, cu 1-0.

GERMANIA
În etapa a 13-a a Bundesligii, Bayern München, adversara Stelei în grupa F a Ligii Campionilor, a terminat la egalitate, 2-2, pe terenul Borussiei Monchengladbach. Bavarezii au condus cu 2-0, prin golurile marcate de Toni şi de Ribery, ultimul din penalty, dar au fost egalaţi în ultimul sfert de oră. Cottbus, cu Emil Jula în teren până în minutul 78, a învins cu 1-0 pe Karlsruhe, iar Stuttgart, la care Marica a intrat în minutul 78, a remizat acasă scor, 0-0, cu Bielefeld. În clasament conduc Leverkusen şi Hoffenheim, cu câte 28 de puncte. Bayern e pe 4 (25p).

×
Subiecte în articol: sport puncte