x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe curt

Ştiri pe curt

24 Mar 2010   •   00:00

24 martie 2010



TOPUL BOGAŢILOR
Argentinianul Lionel Messi este cel mai bine plătit fotbalist din lume, el având în 2009 venituri de 33 milioane de euro. Jucătorul Barcelonei a câştigat 10 milioane de euro din salarii, 4 milioane de euro din prime şi 19 milioane de euro din publicitate. El este urmat în clasamentul câştigurilor de David Beckham (Milan), cu 30,4 milioane de euro, şi de Cristiano Ronaldo (Real Madrid), cu 30 de milioane de euro. Clasamentul antrenorilor este dominat de Jose Mourinho (Inter), cu 13 milioane de euro, urmat de Roberto Mancini (Manchester City) şi de Luiz Felipe Scolari, de la echipa uzbecă FC Bunyodkor, cu 9,5 milioane de euro.

TEREN SUSPENDAT
Federaţia Bulgară de Fotbal a anunţat că ŢSKA Sofia, echipa antrenată de Ioan Andone, va avea terenul suspendat trei etape, din cauza incidentelor provocate de fani la meciul din deplasare cu Lokomotiv Mezdra, disputat duminică. Partida a fost întreruptă în minutul 62, la scorul de 1-0 pentru Lokomotiv, când fanii echipei vizitatoare au pătruns pe gazon, au alergat după jucători şi apoi au încercat să rupă gardurile de protecţie de la tribuna unde se aflau suporterii formaţiei-gazdă. Românii Florentin Petre şi Daniel Pancu au fost titulari la ŢSKA, primul fiind înlocuit la pauză. Rezultatul meciului va fi stabilit tot de federaţie.

SUPORTER CONDAMNAT
Un suporter a fost condamnat la 11 ani de închisoare pentru uciderea poliţistului Filippo Raciti, în vârstă de 38 de ani, în februarie 2007, la Catania, în urma confruntărilor dintre fani şi forţele de ordine. Daniele Natale Micale (23 de ani) a fost condamnat pentru crimă cu premeditare şi va trebui să plătească şi câte 75.000 de euro fiecărui membru al familiei inspectorului de poliţie Filippo Raciti, respectiv soţiei acestuia şi celor doi copii. Un alt suporter, Antonio Speziale, care era minor în momentul faptei, a fost condamnat luna trecută la 14 ani de închisoare şi a primit interdicţia de a intra pe stadioane cinci ani.

OLI ŞI GINO, ÎN MUZICĂ
Buni prieteni şi parteneri de afaceri, antrenorul lui Al Sadd din Qatar, Cosmin Olăroiu, şi fostul preşedinte al lui FC Naţional, Gino Iorgulescu, s-au lansat în lumea muzicii. Cei doi au susţinut material lansarea albumului "Cu taraful după mine", scos de Casa de Producţie "Big Man", al solistei Marinela Pârvu şi tarafului Nicu Ţane. Lansarea va avea loc astăzi, în prezentarea lui Octavian Ursulescu, de la ora 17:30, la restaurantul Trattoria Il Calcio, de la Bucur Obor. La eveniment vor asista şi nume grele din sportul românesc, printre care Ivan Patzaichin, Elisabeta Lipă, Doina Ignat, Carmen Tocală, Florentin Marinescu sau Victor Becali.

×
Subiecte în articol: sport