x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

16 Noi 2008   •   00:00
FARUL – PANDURII/"Marinarii" par fără scăpare
Fără victorie tocmai din runda a şasea, trupa lui Ion Marin n-a reuşit să-şi treacă în cont cele trei puncte nici aseară şi a ajuns la minus 11 în clasamentul adevărului. De partea cealaltă, după ce a bifat al trei joc consecutiv fără înfrângere, echipa lui Sorin Cârţu a părăsit pentru moment zona minată a ierarhiei la zi. Golurile întâlnirii de la Constanţa au fost marcate de Ghindeanu, pentru oaspeţi, respectiv Chico, pentru amfitrioni.

SERBIA/Fani condamnaţi pentru rasism
Trei suporteri ai echipei Borac Cacak au fost condamnaţi la şase luni de închisoare, iar alţi 23 au primit doi ani cu suspendare, ca urmare a comportamentului rasist la adresa jucătorului Mike Temwanjera (foto stânga), în prezent la FC Vaslui. Incidentul a avut loc acum doi ani, în timpul unui meci care a fost întrerupt după ce fanii, purtând cagule şi însemne ale Ku Klux Klan, au afişat un banner cu mesajul: "Pleacă, nimeni nu te iubeşte aici".

HANDBAL/Oltchim, succes clar în Liga Campionilor
Echipa feminină Oltchim Râmnicu-Vâlcea a învins cu scorul de 30-20, în deplasare, pe Podravka Koprivnica (Croaţia), păstrându-şi poziţia de lider în grupa C a Ligii Campionilor. Jucătoarele antrenate de Ivica Rimanici au fost conduse la pauză cu 14-13, însă au întors rezultatul în repriza secundă, pe care au dominat-o cu autoritate. Celălalt meci al grupei, Larvik (Norvegia) – Lada Togliatti (Rusia) se dispută azi.

TENIS/Hănescu, finalist la Dnepropetrovsk
Victor Hănescu, cap de serie numărul 3, s-a calificat în finala turneului challenger de 125.000 de dolari de la Dnepropetrovsk (Belarus). El a dispus în semifinale de austriacul Stefan Koubek, cu scorul de 7-5, 6-2, şi îl va întâlni în ultimul act pe învingătorul meciului dintre Jan Hernych (Cehia) şi Fabrice Santoro (Franţa). Prin calificarea în finală, Hănescu şi-a asigurat 63 de puncte ATP şi un cec de 10.600 de dolari.

MASTERS/Finală inedită la Shanghai
Sârbul Novak Djokovici (foto) şi rusul Nikolai Davidenko s-au calificat în finala turneului Masters de la Shanghai. În semifinale, Djokovici l-a întrecut cu 4-6, 6-3, 7-5 pe Gilles Simon (Franţa), iar Davidenko l-a învins cu 7-5, 6-2 pe Andy Murray (Marea Britanie), cel care îl eliminase pe Roger Federer. La dublu, americanii Mike şi Bob Bryan vor întâlni în finală perechea Daniel Nestor (Canada) – Nenand Zimonjic (Serbia).

ŞAH/Victorii româneşti la Olimpiadă
Echipa masculină a României a înregistrat două victorii în primele runde ale Olimpiadei de şah de la Dresda, 3,5-0,5 cu Egipt şi 2,5-1,5 cu Argentina, situându-se pe locul şase al clasamentului, cu 6 puncte. La feminin, România a debutat
cu un succes, 3-1 cu Uzbekistan, după care a pierdut cu 2,5-1,5 meciul cu Georgia, aflându-se pe locul 30, cu 4,5 puncte. A 38-a ediţie a Olimpiadei reuneşte şahişti din 154 de ţări.

×
Subiecte în articol: sport