x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

03 Feb 2009   •   00:00

3 februarie 2009



HOMEI, LA WEST HAM
Fundaşul dreapta al lui Dinamo, Sergiu Homei, va fi împrumutat formaţiei West Ham United, din prima ligă engleză, pentru o perioadă care nu a fost stabilită deocamdată. "Homei va semna un contract cu West Ham, discuţiile sunt foarte, foarte avansate, pe ultimii centimetri. Mai trebuie încheiate formalităţile. Este vorba despre un împrumut", a confirmat ieri tranzacţia administratorul delegat al grupării din Ştefan cel Mare, Cornel Dinu. În vârstă de 22 de ani, Homei a venit la Dinamo în vara lui 2007, de la Sopron, iar în 2008 a jucat sub formă de împrumut la Poli Iaşi. În turul actualei stagiuni, Homei a bifat şapte meciuri pentru Dinamo, adunând 550 de minute.  

MUTU FACE ISTORIE
Mutu a reuşit ieri să depăşească pragul de 100 de goluri marcate pentru echipele din Italia. El a înscris de două ori (’6, ’16) în victoria Fiorentinei la Bologna (3-1), meci amânat de duminică, ajungând la 101 reuşite. În schib, fostul dinamovist Ştefan Radu a avut o evoluţie modestă dumincă seara în Lazio – Milan 0-3, fiind înlocuit în minutul 75. "Radu a fost mereu în urma lui Beckham, adversarul său direct. A ratat majoritatea intervenţiilor şi a fost inexistent în faza ofensivă", a scris tuttomercatoweb. Paul Codrea a fost cel ma bun jucător al Sienei în partida pierdută pe teren propriu, 1-2 cu Lecce, în etapa 21 din Serie A. Integralist, românul a fost notat cu 6 de agenţia Datasport.

CM HANDBAL
Cea de-a 21-a ediţie a Campionatului Mondial de handbal masculin, care a avut loc în Croaţia, s-a încheiat cu victoria Franţei, învingătoare în finală, scor 24-19 (11-12), în faţa reprezentativei ţării-gazdă. Campioană olimpică la Beijing, Franţa a cucerit trofeul pentru a treia oară, precedentele succese fiind obţinute în 1995 şi în 2001. În meciul pentru medalia de bronz, Polonia a dispus de Danemarca cu 31-23. Echipa României, care a participat la turneul final după o întrerupere de 14 ani, s-a situat pe locul 15. În ierarhia golgeterilor, Valentin Ghionea a ocupat locul 4, cu 58 de goluri, iar în clasamentul fair-play, România a fost a treia, la egalitate cu Danemarca.

CFR CLUJ
Conducerea campioanei a ajuns la un acord cu Bogdan Mara, care şi-a reziliat contractul cu Unirea Urziceni pe cale amiabilă. Fostul jucător al ialomiţenilor, 31 de ani, urmează să semneze un contract pe trei sezoane şi va fi prezentat oficial mâine. "Am ajuns la un acord şi s-au semnat actele. Miercuri se vor afla toate detaliile contractuale", a declarat directorul executiv al grupării din Gruia, Răzvan Zamfir. Mara a fost unul dintre cei mai buni jucători ai echipei lui Dan Petrescu în prima parte a campionatului, însă i s-a sugerat, la sugestia patronului Dumitru Bucşaru, că trebuie să-şi caute o altă echipă, din pricina salariului prea mare, în jur de 200.000 de euro.

×
Subiecte în articol: sport