x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

13 Feb 2009   •   00:00

13 februaria 2009



INTERVIU CU OBAMA
Biroul Agenţiei de ştiri iraniene IRNA a solicitat Administraţiei de la Washington un interviu cu preşedintele Barack Obama. "Încă nu am primit răspuns", a declarat Maghsoud Amiriab, şeful biroului IRNA la New York. Solicitarea are loc în contextul în care Iranul şi SUA evocă posibilitatea de a restabili dialogul, au precizat surse din interiorul agenţiei. Dacă interviul va avea loc, este interesant de aflat cum se va desfăşura el, pentru că jurnaliştii din anumite ţări au restricţii de călătorie în interiorul SUA, ei putându-se deplasa numai pe o rază de 40 de kilometri din centrul New York-ului.

AMBASADE RUSE
La patru luni după ce Rusia a recunoscut independenţa Abhaziei şi Osetiei de Sud, prim-ministrul Vladimir Putin a semnat ieri un decret privind înfiinţarea, în cursul acestui an, de ambasade ruse în Abhazia şi Osetia de Sud. Anunţul făcut de biroul de presă al Guvernului şi preluat de Itar Tass mai arată că "numărul angajaţilor ambasadelor va fi stabilit în limitele personalului de la misiunile ruse în străinătate".

DEMISIE LA KIEV

Ministrul ucrainean de Finanţe a demisionat, descriindu-se drept "un ostatic al situaţiei politice" din ţară, transmite AFP. Viktor Pinzenik şi-a exprimat frustrarea într-o declaraţie publicată pe site-ul Guvernului, în care face aluzie, scrie AFP, la conflictul dintre preşedintele Viktor Iuşcenko şi premierul Iulia Timoşenko.

PROIECT DE COALIŢIE

Partidele Likud şi Kadima vor forma o coaliţie guvernamentală condusă de Benjamin Netanyahu, pe baza egalităţii între cele două formaţiuni, au declarat oficiali din ambele partide, citaţi de cotidianul Jerusalem Post, potrivit Mediafax. Apropiaţi ai lui Netanyahu au dezvăluit că acesta ar fi dispus să ofere partidului Kadima acelaşi număr de ministere ca în cazul partidului Likud, pentru a-i atrage şi menţine de partea sa pe liderii formaţiunii. Potrivit rezultatelor finale ale alegeri-lor, Likud şi Kadima au fost despărţiţi de un singur mandat parlamentar. Pe locul al treilea s-a clasat partidul ultranaţionalist Yisrael Beiteinu.

×
Subiecte în articol: sport