x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

29 Mar 2009   •   00:00

29 martie 2009



FORMULA 1 / Button pleacă din pole-position
Pilotul britanic Jenson Button (Brawn GP) va pleca primul de pe grila de start în etapa de debut a sezonului 2009 al CM de Formula 1, care se desfăşoară în Australia. Button va fi urmat de coechipierul său, Rubens Barichello, şi de Sebastian Vettel (Red Bull). Campionul mondial, Lewis Hamilton, va ocupa locul 15 pe grila de start a cursei ce se va desfăşura în această dimineaţă de la ora 9:00 (TVR 1, în direct). Piloţii de la Ferrari, Felipe Massa şi Kimi Raikkonen, vor pleca de pe locurile 7, respectiv 9.

BIATLON / Eva Tofalvi rămâne în top

Sportiva română Eva Tofalvi s-a apropiat la un singur punct de locul 8 al clasamentului general al CM de biatlon, ocupat în prezent de Martina Beck (Germania), după ce a reuşit să ocupe poziţia a 12-a în proba de sprint, 7,5 km, ce s-a desfăşurat în Rusia, la Khanty-Mansivsk.

RAPID / Nigerianul Adefemi a revenit la echipă

După ce în iarnă a refuzat să se mai întoarcă la echipă, parafând o înţelegere cu echipa austriacă Altach, nigerianul Adefemi s-a întors la gruparea giuleşteană. Clubul a depus memorii la UEFA, jucătorul semnând, deşi se afla sub contract cu Rapid. "Adefemi este la Bucureşti şi în următoarele zile se va prezenta la antrenamentele conduse de Marian Rada. El mai are contract cu noi până în anul 2012", a declarat directorul tehnic al alb-vişiniilor, Nicolae Manea.

DINAMO / Bilete la derby începând de luni
Conducerea grupării din Ştefan cel Mare va pune luni în vânzare biletele pentru derby-ul cu Rapid, programat sâmbăta viitoare de la ora 21:00 (Antena 1, în direct). Fanii şi-au exprimat deja nemulţumirea pentru faptul că preţurile au crescut. Astfel, cel mai ieftin tichet va fi la peluza "Cătălin Hâldan", 20 RON, apoi la tribuna a II-a, între 30 şi 50 RON, tribuna 0, între 40 şi 60 RON, şi zona VIP, 100 RON. Oficialii roş-albilor au anunţat că în ziua meciului nu se vor vinde bilete la casele stadionului.

NAŢIONALA B / Nume noi pentru Răchită

Antrenorul reprezentativei secunde a României, Valeriu Răchită, i-a convocat pentru acţiunea din Portugalia pe Ilie Iordache şi Alexandru Păcurar, ambii de la Pandurii Tg. Jiu. "L-am urmărit şi pe Vasilache, dar pentru convocarea celor doi m-am consultat şi cu selecţionerul Victor Piţurcă", a declarat Răchită.

CFR CLUJ / Cadu s-a operat şi va sta două luni
Căpitanul echipei campioane, Ricardo Cadu, s-a operat la o clinică din Porto, deşi, iniţial, după accidentarea suferită la genunchi în meciul cu Rapid, se estimase că nu se va ajunge la o intervenţie chirurgicală. Diagnosticat cu o ruptură a ligamentului colateral al genunchiului stâng, portughezul, a cărui stare postoperatorie este bună, va începe în câteva zile perioada de recuperare, revenirea pe gazon fiind prevăzută în maximum 60 de zile.

IRONIE / "Bölöni, presiune pe Standard"
Antrenorul echipei Dinamo, Mircea Rednic, l-a ironizat voalat pe Ladislau Bölöni, pentru intenţia acestuia de a veni la meciul România - Serbia. "În locul lui nu aş fi venit la meci. Eu ştiu multe lucruri care se întâmplă în Belgia, probabil că Standard Liege încearcă să-i prelungească contractul, iar Bölöni vrea să pună presiune pentru a-i mări contractul", a declarat tehnicianul dinamovist. În cele din urmă, Bölöni nu a mai ajuns la meciul de la Constanţa.

PREŞEDINŢI / Băsescu şi Tadici, braţ la braţ
La partida de aseară au fost prezenţi şi cei doi preşedinţi, Traian Băsescu, respectiv Boris Tadici, acesta din urmă trecând după-amiază şi prin Medgidia, pentru a depune o coroană de flori la Monumentul Eroilor Sârbi. Autorităţile au luat măsuri impresionante de siguranţă în Constanţa, peste 1.000 de jandarmi, poliţişti şi lucrători ai unei firme de pază asigurând ordinea şi liniştea atât în oraş şi în jurul stadionului.

INCIDENTE / Fanii sârbi s-au dat în stambă

Deşi nu au venit în număr mare la Constanţa, în jur de doar 500, fanii oaspeţilor au fost montaţi încă dinainte de start, afişând un banner ostentativ pe care era scris "Vă aşteaptă Kosovo". Mai mult, după primul gol înscris de Jovanovici, suporterii sârbi au aprins torţe, forţele de ordine au intervenit, iar între părţi a urmat o încăierare generală. Au fost operate zeci de arestări pe baza imaginilor video, însă torţele au continuat să se aprindă în sectorul sârbilor.

CE TINERET / Greu cu amatorii din Andorra

Echipa reprezntativă Under 21 a României a debutat ieri în preliminariile pentru calificarea la turneul final al CM din 2011, care se va desfăşura în Danemarca. Deşi au avut în faţă un adversar modest, elevii lui Emil Săndoi s-au impus destul de dificil, scor 2-0, prin golurile marcate în repriza secundă de Gângioveanu, în minutul 63 din penalty, şi Liviu Ganea, în minutul 72. "Adversarul s-a apărat pe două linii, din acest motiv a fost greu. Încă suferim la relaţiile de joc", a declarat la final tehnicianul "tineretului".

TRISTEŢE / Piţurcă s-a luat de arbitraj

La finalul partidei, antrenorul Victor Piţurcă era destul de trist. Pe lângă lacunele echipei, selecţionerul s-a luat şi de arbitraj: "Ei nu au ajuns la poarta noastră, dar a marcat de trei ori, iar asta spune totul. Dar ăsta e fotbalul. În schimb, a fost o manieră de arbitraj inacceptabilă, eu nu prea comentez arbitrajul, dar ce am văzut nu mi-a plăcut deloc. Din păcate, şansele de calificare s-au redus considerabil. Vom vedea ce va fi în viitor". Adi Mutu a adăugat: "Trebuie să mergem înainte, a fost şi ghinion".

ANALIZĂ / După Austria se va trage linie

Oficialul FRF, Ionuţ Lupescu, a lăsat de înţeles că postul selecţionerului nu este momentan în pericol, urmând ca după meciul cu Austria să se se facă o analiză. "Consider că 90 la sută şansele de calificare sunt compromise. Din păcate, le-am făcut cadou două goluri, dar poate că acesta este adevărul până la urmă. Acum trebuie să pregătim meciul de miercuri, cu Austria, să câştigăm, după care sigur vom trage linie şi vom analiza", a declarat Ionuţ Lupescu.


×
Subiecte în articol: sport