x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

02 Apr 2009   •   00:00

2 aprilie 2009



OPTIMISM LA IAŞI
Antrenorul lui Poli Iaşi, Cristiano Bergodi, consideră că meciul de mâine cu Farul Constanţa, din cadrul etapei a XXII-a a Ligii I, nu este decisiv pentru salvarea de la retrogradare. "Urmează o partidă foarte importantă pentru noi, dar nu cred că este un meci decisiv, pentru că mai sunt încă 12 etape după acest joc. Avem mare nevoie de puncte şi cred că băieţii au înţeles asta şi vor juca numai la victorie. Le-am spus că, dacă ne vom gândi să scoatem un egal la Constanţa, nu vom avea nici o şansă. Dar dacă vom pleca cu gândul doar la victorie, iar ei vor da totul pe teren, eu voi fi mulţumit chiar dacă rezultatul va fi egal", a spus Bergodi.

CORECTITUDINE
Mijlocaşul Dan Alexa de la FC Timişoara nu pune la îndoială corectitudinea jucătorilor de la Gloria Bistriţa la meciul de sâmbătă, chiar dacă mulţi dintre aceştia sunt împrumutaţi de la satelitul formaţiei bănăţene, CS Buftea. Dimpotrivă, Alexa crede că fotbaliştii de la Gloria vor avea o motivaţie în plus, pentru că vor să demonstreze că merită să joace la Timişoara. "E obligatoriu să câştigăm cu Buzăul. Întâlnim o echipă cu mulţi jucători împrumutaţi de aici şi pentru ei va fi cel mai important meci din acest sezon. Pot fi speculaţii la această întâlnire, dar ei au demonstrat în trecut că au jucat corect şi aşa va fi şi sâmbătă", a subliniat Alexa.

RAŢ E ULTIMUL
Fundaşul lui Şahtior Doneţk, Răzvan Raţ, s-a clasat pe locul 21, ultimul, într-un clasament stabilit de suporterii ucraineni pentru desemnarea celui mai bun jucător al echipei în luna martie. Raţ a primit doar două voturi din partea fanilor formaţiei pregătite de Mircea Lucescu. Primul loc în clasamentul celor mai buni jucători ai "minerilor" pe luna trecută a revenit fundaşului croat Darijo Srna, cu 685 de voturi. La sondajul organizat de site-ul clubului ucrainean au participat 1.493 de suporteri. După 21 de etape, Şahtior Doneţk ocupă poziţia secundă în campionat, cu 43 de puncte, 12 mai puţine decât liderul Dinamo Kiev.

RATARE LA UNDER 17

Echipa naţională de juniori "Under 17" a României a ratat calificarea la turneul final al Campionatului European, ediţia 2008-2009, care va avea loc în Germania în perioada 6-18 mai. Tricolorii mici au pierdut, 0-3, în faţa Ţării Galilor, în ultimul joc din cadrul grupei a 6-a a Turului de Elită, disputat marţi la Tarsun-Mersin. Elevii pregătiţi de Lucian Burchel s-au clasat pe poziţia a treia, cu un total de 4 puncte, la egalitate cu Ţara Galilor. Grupa a fost câştigată de Turcia, învingătoare cu 2-0 în faţa Finlandei, în ultimul meci al etapei a treia. Reprezentanţii Semilunei au obţinut astfel şi biletele pentru Turneul Final.

×
Subiecte în articol: sport