x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

06 Apr 2009   •   00:00
LUPTE
Eusebiu Diaconu a cucerit medalia de bronz la lupte greco-romane, categoria 60 kg, în penultima zi a CE de la Vilnius (Lituania). Învins în sferturile de finală de rusul Islam-Beka Albiev, Diaconu a in­trat în recalificări, unde l-a depăşit pe ar­meanul Hartak Hautyunyan şi pe sârbul Davor Stefanek, urcând finalmente pe treapta a treia a podiumului. Virgil Mun­tea­nu, Iulian Panait şi Ionel Puşcaşu au fost eliminaţi în primele tururi. România a mai cucerit două medalii la CE în concursul feminin de lupte libere, prin Estera Dobre, argint la 48 kg, şi de Ana Maria Pavăl, bronz la 55 kg.

HANDBAL
Echipa masculină HCM Constanţa a ra­tat calificarea în semifinalele Cupei Cu­pelor, după ce ieri, în manşa a doua a sfer­turilor de finală, a pierdut pe teren pro­priu, cu 35-27, meciul cu Pevafersa Valladolid (Spania). În primul joc, ibe­ri­cii se impuseseră cu 38-23. În Chal­lenge Cup, Bucovina Suceava a învins în faţa propriilor suporteri, cu 32-24, pe UHK Krems (Austria) şi s-a calificat în semi­finale. Moldovenii câştigaseră şi în de­pla­sa­re cu 29-26. În aceeaşi competiţie, Şti­in­ţa Bacău a dispus cu 37-28 de BSV Ben Muri (Elveţia), dar mai departe au mers jucătorii din Ţara Cantoanelor.

HALTERE
În prima zi a Campionatelor Europene de haltere, care au început ieri, la Bucureşti, Roxana Cocoş a cucerit medalia de bronz la stilul aruncat din cadrul categoriei 58 kg, cu performanţa de 114 kg. Sportiva de la clubul Steaua a ocupat locul 5 la aruncat, cu 90 kg, iar la totalul celor două stiluri s-a clasat pe poziţia a 4-a, cu 204 kg, fiind despărţită de medalia de bronz de doar 3 kg. La ediţia de anul trecut, Roxana Cocoş câştigase două medalii, argint la aruncat şi bronz la total. Competiţia, ce reuneşte aproximativ 400 de sportivi şi oficiali din 42 de ţări, se va încheia duminică, 12 aprilie.

BOX
Adrian Diaconu, campion mondial la categoria semigrea, versiunea WBC, l-a învins la puncte după opt reprize pe ca­na­­dianul David Whittom, cu prilejul unei gale care a avut loc la Montreal. Di­aconu rămâne neînvins la pro­fe­si­o­nişti, el ajungând la 26 de victo­rii, din care 15 prin KO. Acesta a fost pri­mu­l meci sus­ţi­nut de român de când a câştigat centura de campion în faţa ame­ri­­canului Chris Henry, la 19 aprilie 2008. La 16 mai la Ro­ma, Diaconu îşi va pune titlul în joc în fa­ţa italianului Silvio Branco, un pu­gi­list de 33 de ani care a disputat până acum 68 de meciuri, din care a câştigat 57.

ITALIA
Adrian Mutu a declarat în presa italiană că e dispus să ia o pauză pentru a-şi re­zol­va problemele de la genunchi. "Este imposibil să continuu în această situaţie. Acum vom vedea cu adevărat ce se în­tâm­­plă cu genunchiul stâng. Am jucat în acest sezon meciuri în care eram doar 20 la sută apt, iar durerea m-a împiedicat să evoluez aşa cum îmi doream. Nu are sens să mai forţez şi, chiar dacă trebuie să iau o pauză", a afirmat fotbalistul Fiorentinei. Mâine, Mutu va efectua o artroscopie pen­tru ca echipa medicală să decidă dacă este nevoie sau nu de o intervenţie chi­rur­gicală la genunchiul stâng.

×
Subiecte în articol: sport