x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

28 Mai 2009   •   00:00

28 mai 2009



SECHESTRU PE MITĂ
Arbitrii Aurelian Bogaciu, Sorin Corpodean şi Marcel Savaniu, precum şi fostul observator Marcel Lică au fost chemaţi, ieri, în faţa procurorilor la DNA Piteşti. Aceştia au fost audiaţi timp de 15 minute, după care li s-a comunicat faptul că li se va pune sechestru asigurator pe sumele pe care se presupune că le-ar fi încasat ca mită din partea patronului lui FC Argeş, Cornel Penescu. În caz că nu vor putea returna sumele, care variază între 2.000 şi 15.000 de euro, se va aplica sechestru asupra caselor şi maşinilor personale. (Elly Cîrstea)

TAS
Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anunţat ieri că va transmite decizia privind cazul intentat de FC Timişoara contra FIFA şi FRF la 5 iunie. La începutul lunii septembrie 2008, FIFA a cerut FRF să penalizeze cu şase puncte gruparea bănăţeană pentru nerespectarea unor prevederi ale deciziei TAS în legătură cu palmaresul formaţiei Politehnica Timişoara. Comitetul Executiv al FRF a decis punerea în aplicare a deciziei FIFA pentru neexecutarea punctului 3 din hotărârea TAS, care se referea la schimbarea culorilor clubului.

ITALIA

Atacantul Adrian Mutu nu va juca pentru Fiorentina nici în ultima etapă din acest sezon, deşi este refăcut după operaţia suferită la genunchi. "Condiţia lui Mutu s-a ameliorat evident în ultimele săptămâni. Articulaţia genunchiului nu prezintă nici un edem, chiar şi după eforturi semnificative. Cu toate acestea, luând în considerare riscurile şi lipsa pregătirii fizice, Mutu va fi indisponibil pentru disputa cu Milan. Sportivul român va fi supus unor intervenţii chirurgicale de stabilizare la cotul care a fost luxat anterior", se precizează pe site-ul oficial al Fiorentinei.


ARBITRI
CCA a anunţat ieri arbitrii care vor oficia în etapa a 33-a, patru partide urmând a fi conduse de brigăzi din străinătate. FC Vaslui - Rapid va fi arbitrată de austriacul Gerharg Grobelnik, Steaua - Universitatea Craiova va fi condusă de grecul Dimitris Kalopoulus, întâlnirea Farul - Gaz Metan va fi oficiată de bulgarul Hristo Ristoskov, iar derby-ul FC Timişoara - Unirea va fi condus de o brigadă din Italia, cu Mauro Bergonzi la centru. În schimb, partida Dinamo - FC Braşov va fi condusă de românul Cristi Balaj.


UCRAINA
Şahtior Doneţk, echipa antrenată de Mircea Lucescu, a fost învinsă cu 1-0 de Dinamo Kiev, în deplasare, în ultima etapă din campionatul Ucrainei. La Şahtior, Raţ a fost integralist, ca şi Ghioane la gazde. "A fost un an extraordinar pentru fotbalul ucrainean. Vreau s-o felicit pe Dinamo pentru titlu, pe care l-a meritat şi l-a dorit mai mult decât noi anul acesta. Am făcut lucruri bune pe plan internaţional împreună", a spus Lucescu după meci. Şahtior mai are de disputat finala Cupei Ucrainei, cu Vorskla.

×
Subiecte în articol: sport