x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

30 Mai 2009   •   00:00

30 mai 2009



HĂNESCU, ÎN OPTIMI
Tenismanul român Victor Hănescu, cap de serie numărul 30, s-a calificat în optimile de finală ale turneului de Grand Slam de la Roland Garros. În turul al treilea, el l-a învins cu scorul de 6-4, 6-4, 6-2 pe francezul Giles Simon, al 7-lea jucător al lumii, după un meci care a durat două ore şi 22 de minute. Pentru această performanţă, românul în vârstă de 28 de ani va primi 180 de puncte ATP şi 68.400 de euro. Următorul său adversar va fi chilianul Fernando Gonzalez, care a dispus cu 7-5, 6-3, 7-5 de francezul Josselin Ouanna. Cea mai bună performanţă a lui Victor Hănescu la turneul parizian este calificarea în sferturile de finală, pe care a realizat-o la ediţia din anul 2005.

WEEK-END LA SPORT KLUB

Sport Klub va transmite în acest sfârşit de săptămână două meciuri de fotbal extrem de importante. Astăzi, de la ora 17:00, va fi transmisă în direct finala Cupei Angliei, iar mâine, de la ora 16:30, va putea fi urmărit returul barajului de menţinere în Budesliga, Nürnberg - Energie Cottbus. Unul dintre evenimentele cele mai urmărite din fotbalul mondial, finala Cupei Angliei, va fi onorat cum se cuvine. De la ora 10:00 va fi redifuzată prima semifinală, Everton - Manchester United, de la ora 14:00 cea de-a doua, între Chelsea şi Arsenal. În confruntarea de duminică, dintre Nürnberg şi Cottbus, echipa lui Ovidiu Burcă şi Emil Jula are nevoie de un miracol după ce a pierdut în tur, acasă, cu 0-3.

ZIARIŞTI VS DIPLOMAŢI
Echipa naţională de fotbal a ziariştilor continuă seria meciurilor prestigioase, urmând a întâlni mâine seară o selecţionată a diplomaţilor străini aflaţi în România, întărită cu ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu. Partida se va desfăşura începând cu ora 18:00 pe terenul din incinta Clubului Diplomaţilor din Bucureşti, acolo unde astăzi va avea loc all-star-game-ul de baschet, întâlnire care va opune, de asemenea, o selecţionată a diplomaţilor şi una a ziariştilor. Reprezentativa de fotbal a ziariştilor se află în plină perioadă de pregătire în vederea participării la Jocurile Olimpice care vor fi găzduite, în această toamnă, de Martinica.

PICIORUL LUI RIBERY
Managerul general al Clubului Bayern München, Uli Hoeness, crede că suma de 50 de milioane de euro, care reprezintă, potrivit presei engleze, oferta Clubului Chelsea pentru Franck Ribery, este suficientă doar pentru "un picior" al internaţionalului francez. "Pentru 50 de milioane de euro nici nu aş răspunde la telefon. Suma asta ajunge cel mult pentru un picior al lui Ribery", a precizat Hoeness, pentru cotidianul Bild. Mijlocaşul francez se mai află în vizorul echipelor Manchester United, FC Barcelona şi Real Madrid, însă Bayern München nu pare dispusă să-l cedeze. Ribery ar accepta însă un transfer la Chelsea, dacă englezii i-ar plăti un salariu anual de circa 7,5 milioane de euro.

×
Subiecte în articol: sport