x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

31 Mai 2009   •   00:00

31 mai 2009



VASLUI - RAPID: BURDUJAN ŞI-A BĂTUT FOSTA ECHIPĂ
Demiterea antrenorului Viorel Moldovan a acţionat pozitiv asupra echipei vasluiene, care a învins cu 1-0 pe Rapid. Ca o ironie a sorţii, unicul gol al partidei a fost marcat de fostul rapidist Burdujan. Aflate la egalitate de puncte, ambele echipe speră la un loc în Europa League. Dacă vor învinge la Craiova, moldovenii vor avea câştig de cauză indiferent de ce va face Rapid cu Poli Iaşi, rezultatele directe fiindu-le favorabile.

POLI IAŞI - BUZĂU: EMOŢII PÂNĂ ÎN ULTIMA ETAPĂ
Deşi o victorie i-ar fi fost suficientă pentru a evolua şi la anul în primul eşalon, Poli nu a obţinut decât un rezultat de egalitate cu Gloria Buzău, 1-1, scor care complică lucrurile în zona retrogradării. Poli are trei puncte peste ultimul loc care duce în liga secundă, pe care însă le-ar putea pierde din pricina cazului "nocturna" de la meciul de acasă cu Farul, disputat la o altă dată şi câştigat pe teren cu 2-1.

CFR - PANDURII: SORIN CÂRŢU VREA CUPA LA CLUJ
După meciul cu Pandurii, încheiat nedecis, 1-1, antrenorul gazdelor, Antonio Conceicao, s-a arătat dezamăgit de evoluţia elevilor săi din prima repriză: "A fost ca o pedeapsă, dar după pauză am jucat altceva şi meritam Victoria". "Am fost net superiori.
Golul primit a fost din ofsaid", a replicat tehnicianul oltenilor, Sorin Cârţu, care îi va susţine pe clujeni la finala Cupei României, cu FC Timişoara.

FARUL - GAZ METAN: SALVAREA POATE VENI DE LA TAS
Constănţenii au învins cu 2-0 pe Gaz Metan Mediaş, echipă care se zbate şi ea în zona retrogradării, însă oapeţii au de ce să se declare nemulţumiţi, deoarece la scorul de 0-0 le-a fost anulat un gol valabil înscris de Bud. Dacă va primi de la TAS cele trei puncte pe care le revendică în cazul "nocturnei" de la Iaşi, Farul s-ar putea salva în ultima etapă, când joacă în deplasare cu deja retrogradata CS Otopeni.

BISTRIŢA - OTOPENI: SABĂU EZITĂ SĂ LASE GLORIA

Dorit de George Copos la Rapid, antrenorul Gloriei Bistriţa, Ovidiu Sabău, a declarat după victoria cu 3-1 obţinută în faţa lui CS Otopeni că deocamdată nu se gândeşte să părăsească echipa păstorită de Jean Pădureanu. "Au fost nişte telefoane, dar foarte scurt, am închis discuţia. Nu pot să mă gândesc la oferte şi la plecare. Mă simt responsabil faţă de echipă pentru faptul că luptăm să scăpăm de retrogradare", a spus Ovidiu Sabău.

MECI DE BINEFACERE: CHIVU, ALĂTURI DE MARADONA
Căpitanul reprezentativei României, Cristian Chivu , va evolua într-un meci de binefacere organizat de colegul său de la Inter, Luis Figo, fondurile strânse cu această ocazie urmând să fie donate copiilor grav bolnavi. Partida va avea loc la Geneva, la jumătatea lunii iunie, printre invitaţi aflându-se mari vedete ale fotbalului mondial, precum Maradona, Ronaldinho, Seedorf, Davids, dar şi cântăreţul Eros Ramazzotti.

CUPA ANGLIEI: CHELSEA LONDRA A LUAT TROFEUL
Cea de-a 128-a ediţie a Cupei Angliei a fost câştigată de formaţia londoneză Chelsea, care în finala disputată pe Stadionul Wembley a învins cu scorul de 2-1 pe Everton. Condusă cu 1-0 încă din minutul 1, prin golul lui Saha, Chelsea a întors rezultatul datorită reuşitelor lui Drogba ('21) şi Lampard ('72), intrând pentru a cincea oară în posesia trofeului.

VOLEI: DOUĂ VICTORII ÎN PRELIMINARIILE CM
Reprezentativa masculină a României a obţinut două victorii în Grupa G de calificare la Campionatul Mondial din 2010, ale cărei meciuri se dispută la Varzim (Portugalia). În primul joc, băieţii antrenaţi de Stelian Moculescu au învins cu 3-2 Slovenia, iar apoi au dispus cu 3-0 de Portugalia. În continuare, România va întâlni Grecia şi Danemarca. Primele trei clasate se vor califica în următoarea fază a preliminariilor.

CHALLENGE CUP: SUCEAVA ŞI REŞIŢA SE BAT PE TROFEU
Mâine, la ora 17:00 (la Sport.ro), la Suceava se dispută manşa a doua a finalei Challenge Cup la handbal masculin, între echipa locală CSU Bucovina şi UCM Reşiţa. Învingători în primul meci cu 27-25, moldovenii au prima şansă, însă oaspeţii nu au renunţat la ideea de a cuceri trofeul a treia oară la rând. Pentru antrenorul Reşiţei, Aihan Omer (foto), va fi un joc de totul sau nimic, acesta riscând să fie demis în caz de eşec.

ROLAND GARROS: JUCĂTORII ROMÂNI, ELIMINAŢI LA DUBLU
Monica Niculescu şi americanca Vania King au ratat calificarea în sferturile de finală ale turneului de tenis de la Roland Garros, fiind învinse cu scorul de 7-5, 6-1 de principalele favorite, Cara Black (Zimbabwe) şi Liezel Huber (SUA). La dublu masculin, Andrei Pavel şi Horia Tecău nu au putut trece în turul al doilea de gemenii americani Mike şi Bob Bryan, în faţa cărora au cedat cu 6-1, 6-4.

×
Subiecte în articol: sport