x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

01 Iun 2009   •   00:00

1 iunie 2009



VOLEI-CALIFICĂRI CM
Naţionala masculină a României a fost învinsă cu 3-2 de Grecia, în cea de-a treia zi a turneului de la Varzim (Portugalia), contând pentru faza a doua a preliminariilor Campionatului Mondial din 2010. Anterior, băieţii antrenaţi de Stelian Moculescu obţinuseră două victorii: 3-2 cu Slovenia şi 3-0 cu Portugalia. În clasament conduce Grecia cu 6 puncte, urmată de Portugalia, Slovenia şi România cu câte 3 puncte şi de Danemarca cu 3 puncte. Primele trei clasate se califică în faza următoare a preliminariilor CM. La rândul ei, reprezentativa feminină a ţării noastre a fost învinsă cu 3-0 de Franţa, într-un meci din grupa B a Ligii Europene.

CHALLENGE CUP LA REŞIŢA
CSM Reşiţa a câştigat aseară pentru a treia oară consecutiv Cupa Challenge la handbal masculin, trofeul urmând să rămână definitiv în posesia clubului. În manşa secundă a finalei, elevii lui Aihan Omer au învins cu 25-20 (17-12), în deplasare, pe CSU Bucovina Suceava. Reşiţenii au avut un avantaj maxim de 9 goluri, în minutul 36, diminuat apoi după eliminarea pivotului Eremia Pîrîianu. Pentru oaspeţi au marcat Butulija (9), Ciubotariu (4), Pasici (4), Rohozneanu (3), Pîrîianu (2), Tucanu (2) şi Irimescu, cel mai bun jucător al sucevenilor fiind Adomnicăi, cu 8 reuşite. În tur, pe teren propriu, CSM Reşiţa pierduse în mod surprinzător, scor 25-27.

CUPE ÎN EUROPA
Cea de-a 128-a ediţie a Cupei Angliei a fost câştigată de Chelsea, care a învins cu scorul de 2-1 pe Everton, în finala disputată pe Wembley. Everton a deschis scorul după 25 de secunde de la începerea partidei, prin Saha, care a marcat cel mai rapid gol din istoria finalelor Cupei Angliei, dar Chelsea a întors rezultatul datorită reuşitelor lui Drogba şi Lampard, intrând pentru a 5-a oară în posesia trofeului. Cupa Germaniei a revenit pentru a şasea oară echipei Werder Bremen, care a dispus în finală, cu 1-0, de Bayer Leverkusen, prin golul marcat de Ozil. În acest sezon, Werder a ocupat locul 10 în Bundesliga şi a fost finalistă în Cupa UEFA.

BORDEAUX, CAMPIOANĂ
După o aşteptare de zece ani, Girondins Bordeaux a câştigat un nou titlu de campioană a Franţei, al şaselea din istoria sa. În utlima etapă, Bordeaux a învins cu 1-0 în deplasare pe Caen, făcând inutil efortul contracandidatei Olympique Marseille, care au zdrobit cu 4-0 pe Rennes. Bordeaux a acumulat 80 de puncte, cu trei mai mult decât Marseille, locul al treilea fiind ocupat de campioana ultimilor şapte ani, Olympique Lyon, cu 71 de puncte. Bordeaux şi Olympique Marseille vor juca direct în grupele Champions League, iar Olympique Lyon va trebui să treacă de tururile preliminare. Au retrogradat în liga secundă Caen, FC Nantes şi Le Havre.

BEŞIKTAŞ, DUPĂ 6 ANI
Echipa Beşiktaş Istanbul a câştigat pentru a 11-a oară campionatul Turciei, în urma victoriei cu 2-1 obţinută în ultima etapă pe terenul lui Denizlispor. Formaţia pregătită de Mustafa Denizli a realizat în acest an eventul, aceasta câştigând şi Cupa Turciei, în finala căreia a învins pe Fenerbahce, cu 4-2. Beşiktaş obţinuse ultima oară titlul în 2003, când echipa era antrenată de Mircea Lucescu, iar în lot se aflau Daniel Pancu şi Marius Măldărăşanu. Beşiktaş a fost urmată în clasament de Sivasspor, cele două echipe urmând să reprezinte Turcia în Liga Campionilor, Trabzonspor, iar Fenerbahce şi Galatasaray vor participa în Europa League.

×
Subiecte în articol: sport