x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

15 Iun 2009   •   00:00

15 iunie 2009

DINAMO
Astăzi va avea loc o şedinţă de urgenţă a Consiliului de Administraţie al grupării din Ştefan cel Mare, urmând a se decide soarta antrenorului Mircea Rednic, precum şi strategia de viitor. O noutate ar putea fi revenirea printre acţionari a lui Gigi Neţoiu, dar şi numirea lui Dinu Gheorghe în funcţia de preşedinte executiv, în locul lui Cristi Borcea, care pare decis să rămână doar investitor. "Mă gândesc la Dinamo, rămâne de văzut după discuţiile finale", a declarat Dinu Gheorghe, în prezent preşedinte la FC Braşov. În acelaşi timp, Vasile Turcu ar vrea să plece, urmând să-şi primească banii investiţi, iar acţiunile să fie cumpărate de Gigi Neţoiu.

"U" CRAIOVA
Patronul Adrian Mititelu a discutat cu fostul jucător al Universităţii Gică Craioveanu, pentru un posibil post de antrenor la gruparea din Bănie, după ce varianta Ioan Ovidiu Sabău a picat. Tratativele însă au rămas fără un răspuns, oferta făcută de Mititelu fiind declinată de Gică Craioveanu, acesta dorind să obţină licenţa de antrenor în Spania, după care se va reorienta. Surse din cadrul clubului oltean susţin că noul tehnician va fi Viorel Moldovan. (Mario Morcov)

STRANIERI
Fostul internaţional stelist Sorin Paraschiv a retrogradat în Serie C din Italia cu Rimini, după eşecul de pe teren propriu, 0-1, cu Ancona. În prima manşă a barajului, Rimini reuşise 1-1 pe terenul adversarei. Paraschiv a fost rezervă, întrând pe teren în minutul 74. În Spania, tot un ex-stelist, Constantin Gâlcă, va prelua conducerea tehnică a formaţiei spaniole Almeria B, care activează în a patra ligă, având ca obiectiv promovarea. "Gâlcă va trebui să pună la dispoziţia tinerilor toată înţelepciunea sa", a scris site-ul oficial al Almeriei.

HANDBAL FEMININ
Reprezentativa României a trecut de Belarus în barajul de calificare pentru ampionatul Mondial din China, elevele lui Radu Voina câştigând ambele manşe, 32-31 în deplasare şi 38-32 pe teren propriu. "Tricolorele" au condus în permanenţă în meciul disputat sâmbătă în sala "Ioan Kunst Ghermănescu" din Bucureşti, la pauză scorul fiind liniştitor, 22-16. Calificare fără emoţii şi speranţe pentru Beijing, Radu Voina fiind optimist. "A fost un meci uşor de calificare. S-a terminat un sezon foarte greu, fetele au muncit exemplar şi au aşteptat acest final. Ne gândim la o medalie la Campionatul Mondial", a declarat Radu Voina. Turneul final se va desfăşura anul acesta în perioada 5-20 decembrie, iar tragerea la sorţi a grupelor va avea loc la 15 iulie.

HANDBAL MASCULIN
Dacă fetele ne-au adus o satisfacţie, băieţii nu mai au decât şanse infime de calificare la turneul final al Campionatului European din 2010, care se va desfăşura în Austria.
Elevii lui Aihan Omer aveau ascendent moral în faţa naţionalei Muntenegrului, pe care o eliminase anul trecut în barajul pentru calificarea la CM. Mai mult, "tricolorii" veneau după un rezultat excelent în deplasare, cu Suedia, scor 26-26. Din păcate, muntenegrenii au învins cu 28-27, după un final halucinant, atunci când Irimescu a scăpat singur, a ratat incredibil, iar pe contraatac Roganovici a marcat golul victoriei oaspeţilor în ultima secundă. În alt meci din grupa noastră, Polonia - Suedia 32-32.

×
Subiecte în articol: sport