x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

16 Iun 2009   •   00:00

16 iunie 2009



FESTIVAL DE ŞAH
Mari maeştrii din Rusia, Moldova, Germania, India şi România vor participa, în perioada 18-28 iunie, la Festivalul Internaţional de la Eforie Nord. Cap de afiş este multiplul campion al Republicii Moldova, Svetuşkin Dimitri, jucătorul cu cel mai mare coeficient ELO care a concurat vreodată într-un turneu Open în România. Printre participanţi se vor mai afla multipla campioană a României, Corina Peptan, dar şi campionul naţional en titre, Eduard Văleanu. 500 de concurenţi din peste 20 de ţări şi-au anunţat prezenţa la prima ediţie a Festivalului de la Eforie. Turneul va avea secţiuni destinate amatorilor, dar şi copiilor. Valoarea totală a premiilor depăşeşte 15.000 de euro.

GLORIA BISTRIŢA
Conducătorii Gloriei Bistriţa sunt în situaţia de a căuta un nou antrenor, după ce Ioan Ovidiu Sabău a refuzat să-şi prelungească acordul cu gruparea ardeleană, la finalul unei colaborări de patru ani. O variantă agreată de şefii bistriţeni ar fi aducerea unui tehnician tânăr, unul dintre numele vehiculate fiind cel al lui Gabi Balint. Acesta ar urma să fie supervizat de persoane cu mai multă experienţă: veteranul Florin Halagian, din postura de consilier, şi de Constantin Cârstea, din funcţia de director tehnic. În sezonul recent încheiat, Gloria s-a salvat în ultimul moment de la retrogradare, terminând pe locul 13, la doar două puncte de Gaz Metan, echipă clasată pe locul 15.  

IRB NATIONS CUP
Astăzi, la Stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti, este programată a doua etapă a turneului internaţional de rugby IRB Nations Cup, având drept cap de afiş meciul România - Franţa A. În prima rundă, România a dispus de Uruguay cu 17-11, iar Franţa A a învins Italia A cu 31-15. Faţă de primul joc, în tabăra "stejarilor" se va produce o schimbare importantă, talonerul Marius Tincu, campion al Franţei în acest an cu formaţia Perpingnan, fiind anunţat ca titular. Cel mai probabil, acesta îi va lua locul în echipă lui Răzvan Mavrodin. Meciul va începe la ora 20:00 şi va fi transmis de TVR 2. În deschidere se vor disputa partidele Scoţia A - Uruguay (16:00) şi Italia A - Rusia (18:00).

PLEŞAN, PUS PE LIBER
Mijlocaşul Mihăiţă Pleşan a fost anunţat de conducerea Stelei că nu va mai face parte din lotul pentru sezonul viitor, din cauza incidentului pe care l-a avut cu Sorin Ghionea după meciul de la Urziceni. "Argăseală mi-a transmis că sunt liber să plec pentru o anumită sumă de bani şi că, dacă nu, voi juca la echipa a doua, ceea ce nu-mi convine. Am înţeles mesajul, Gigi Becali e supărat şi nu vrea să mă mai ţină", a declarat Pleşan. Despre incidentul de la Urziceni, acesta a spus: "Astea se întâmplă şi la alte echipe. Unele se află, altele nu. Totul ţine de bucătăria internă şi trebuie să rămână acolo. O echipă care se respectă trebuie să păstreze toate problemele în interior".

×
Subiecte în articol: sport