x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

17 Iun 2009   •   00:00

17 iunie 2009



CUPA ROMĂNIEI
Clubul Pandurii Târgu-Jiu a anunţat că va suporta toate cheltuielile de refacere a peluzei Nord a Stadionului Municipal, distrusă de suporterii timişoreni la finala Cupei României, cu CFR Cluj. Secretarul general Daniel Băloi a precizat că pagubele se ridică la 1.000 de euro, iar gruparea gorjeană nu va cere daune organizatorilor sau clubului timişorean.

"Regretăm incidentele care au apărut în tribune, dar considerăm că acestea nu pot umbri spectacolul oferit celor prezenţi în tribunele Stadionului Municipal de organizatorii acestui show. Pagubele nu depăşesc 1.000 de euro, iar Clubul Pandurii va suporta integral această sumă", a declarat Băloi.


CUPA CONFEDERAŢIILOR
Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, nu este mulţumit de stadioanele pe jumătate goale de la Cupa Confederaţiilor. "Comitetul de organizare trebuie să facă mai mult pentru atragerea oamenilor. Trebuie aduşi la stadioane şi cei care nu pot plăti un bilet", a spus el. În ciuda opiniei şefului FIFA, organizatorii nu intenţionează să scadă preţul tichetelor.

Rich Mkhondo, purtător de cuvânt al Comitetului de organizare a CM 2010, a declarat dezinvolt: "Naţiunea sud-africană are sarcina de a găzdui turneele, nu de a le urmări din tribune". Luni seară, în primele meciuri din Grupa B a Cupei Confederaţiilor, Brazilia a învins Egiptul cu 4-3, iar Italia a trecut de SUA, scor 3-1.


HANDBAL - CALIFICĂRI CE
Înfrângerea suferită pe teren propriu în faţa Muntenegrului, scor 27-28, a complicat situaţia naţionalei masculine a României în Grupa 1 de calificare la CE din 2010. Ţara noastră se află pe locul 4 în clasament, cu 5 puncte, fiind precedată de Suedia (12 p), Muntenegru (8 p) şi Polonia (7 p), în condiţiile în care la turneul final vor merge doar primele două clasate.

Astăzi (ora 19:00, Sport.ro), la Reşiţa, băieţii antrenaţi de Aihan Omer întâlnesc Turcia, echipă pe care în tur au învins-o cu 35-29. Ultimul meci, cu Polonia, în deplasare, se va disputa sâmbătă. Ca să se califice, România trebuie să câştige ambele jocuri, iar Polonia să învingă azi în Muntenegru.


ELIMINAŢI LA WIMBLEDON
Adrian Cruciat şi Gabriel Moraru au fost învinşi în primul tur al calificărilor la turneul de la Wimbledon. Cruciat a pierdut cu 6-4, 6-4 meciul cu britanicul Alexander Slabinski, iar Moraru a abandonat în partida cu germanul Toba Kamke, la scorul de 5-7, 0-1. În concurs a mai rămas doar Adrian Ungur, al cărui meci cu Sam Warburg (SUA) a fost întrerupt la scorul de 6-6.

Pe tabloul feminin avem o singură reprezentantă, Irina Begu. Cea mai bine clasată româncă în ierarhia WTA, Sorana Cârstea, s-a calificat în turul 2 al probei de dublu de la Hertogenbosch. Alături de Dinara Safina, ea a câştigat cu 6-2, 6-2 meciul cu Monica Niculescu / Anna Groenefeld (Germania).

×
Subiecte în articol: sport