x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

20 Iun 2009   •   00:00

20 iunie 2009



FC ARGEŞ
Antrenorul echipei FC Argeş, Ionuţ Badea, a declarat ieri că nu ar fi normal ca gruparea piteşteană să fie retrogradată ca urmare a scandalului în care este implicat finanţatorul Cornel Penescu. "Eu sper ca FC Argeş să nu fie retrogradată. Am auzit în aceste zile atât de multe variante, încât, pur şi simplu, nu ştiu ce să mai cred... Nu ar fi normal să fim retrogradaţi, deoarece s-a demonstrat că n-am fost ajutaţi de arbitri şi meciurile le-am jucat corect, numai pe teren, iar rezultatele au fost obţinute cinstit", a spus Badea. Surse din cadrul LPF au declarat marţi că formaţia FC Argeş va fi retrogradată în proporţie de 99,99%, în urma scandalului de corupţie.

DANI COMAN E TATĂ

Portarul echipei FC Braşov, internaţionalul Dănuţ Coman, a devenit tată ieri-dimineaţă, după ce soţia sa, Loredana, a născut o fetiţă la o clinică din Bucureşti. Coman şi soţia sa au decis ca pe fetiţă să o cheme Maria Karina. "Sunt foarte fericit. Am avut emoţii imense. Nu pot să descriu în cuvinte trăirile pe care le-am avut când am văzut-o. Pentru mine, naşterea fetiţei este cel mai important moment din viaţa mea. Mă bucur că atât soţia, cât şi fetiţa sunt sănătoase. Am primit o mulţime de telefoane de felicitare şi chiar nu mă aşteptam ca atâta lume să mă sune imediat ce s-a aflat", a declarat Dănuţ Coman pentru site-ul oficial al clubului braşovean.

HANDBAL
Echipa naţională de handbal masculin va disputa astăzi, în Polonia, la Kielce, începând cu ora 16:00, un meci decisiv pentru calificarea la CM 2010. Echipa lui Aihan Omer este obligată să câştige confruntarea contra polonezilor pentru a prinde locul 2 în grupa 1 a preliminariilor. Grupa a fost câştigată de Suedia. În schimb, în preliminariile CE 2010, naţionala de handbal feminin a României va juca, în ordine, cu Portugalia (14 sau 15 octombrie şi 26 sau 27 mai), Elveţia (17/18 octombrie şi 29/30 mai) şi Ucraina (31 martie/1 aprilie şi 3/4 aprilie). România va juca în grupa 1 de calificare, în sistemul identic de la masculin, care este deja implementat.

DECES
Fostul fundaş al echipei naţionale de fotbal a României Mihai Mocanu, participant la Campionatul Mondial din 1970, a decedat joi, la vârsta de 67 de ani. Mocanu a murit la Constanţa, după o lungă suferinţă provocată de o ischemie, care în 2006 a condus la amputarea unei părţi a piciorului drept. La CM din Mexic, din 1970, Mocanu a fost integralist în toate cele trei meciuri din grupa cu Anglia, Cehoslovacia şi Brazilia. Avea 33 de selecţii în echipa naţională, iar în anul 2000 a fost declarat cel mai bun fundaş stânga român din toate timpurile. Cea mai mare parte a carierei şi-a petrecut-o la Petrolul Ploieşti, iar între 1972 şi 1973 a jucat în Cipru, la Omonia Nicosia.

SORIN CIGAN, ARESTAT
Directorul sportiv al formaţiei ACU Arad, Sorin Cigan, a fost arestat preventiv ieri de Tribunalul Bihor pentru 29 de zile, fiind acuzat de trafic de influenţă şi dare de mită în încercarea de mituire a jucătorilor de la FC Bihor. Cigan fusese ridicat joi de poliţişti de la domiciliul său din Oradea. Concomitent, la Arad a fost ridicat şi preşedintele executiv al ACU Arad, Gheorghiţa Onu, care a fost pusă sub urmărire penală pentru cumpărare de influenţă. Ea ar fi oferit 30.000 de euro, prin intermediul lui Cigan, jucătorilor de la Bihor, pentru a pierde meciul cu ACU. În ultima etapă a Ligii 2, ACU avea nevoie de victorie cu FC Bihor pentru a evita retrogradarea (1-1).

×
Subiecte în articol: sport