x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

22 Iun 2009   •   00:00

22 iunie 2009



EMOŢII PENTRU STEAUA
Fotbaliştii de la Steaua vor afla astăzi, în urma tragerii la sorţi de la Nyon, numele adversarului pe care îl vor întâlni în turul 2 preliminar al Europa League. Având cel mai mare coeficient UEFA dintre cele 57 de formaţii calificate deja în această fază, Steaua se va afla în urna favoritelor. Meciurile se vor disputa la 16 şi la 23 iulie. Tot azi, steliştii se vor reuni în vederea noului sezon, ei având programat un turneu de pregătire în Austria, în perioada 25 iunie-8 iulie, în cadrul căruia vor disputa patru meciuri: cu ND Gorica, vicecampioana Sloveniei (1 iulie), cu Bohemians Praga (3 iulie), cu Dinamo Zagreb, campioana Croaţiei (5 iulie), şi cu ŢSKA Sofia, vicecampioana Bulgariei (7 iulie).

CAZUL COZMA
Potrivit ziarului Magyar Nemzet, ancheta în cazul handbalistului român Marian Cozma, care a fost înjunghiat mortal la 8 februarie, într-o discotecă din Veszprem, se va încheia la sfâtşitul acestui an, şi nu la începutul verii, cum promiseseră autorităţile. Comisariatul General al Poliţiei din Veszprem a anunţat că va da publicităţii doar datele importante ale anchetei, despre rezultate urmând să nu se comunice nimic în continuare.

CE DE ATLETISM

România ocupa locul 8 din 12 echipe, după prima zi a Campionatului European pe echipe, al doilea eşalon valoric, concurs care are loc la Bergen (Norvegia). Nicoleta Grasu şi Ancuţa Bobocel au terminat învingătoare la aruncarea discului, respectiv la 3.000 m obstacole, iar Angela Moroşanu a fost a doua la 400 m garduri. La masculin, nici unul dintre reprezentanţii noştri nu s-a clasat mai sus de locul 6. Ocupantele primelor trei locuri vor promova în Superligă, iar ultimele două vor retrograda.

CUPA CONFEDERAŢIILOR
Spania s-a calificat în semifinalele Cupei Confederaţiilor, care are loc în Africa de Sud, după ce a învins cu scorul de 2-0 reprezentativa ţării gazdă, prin golurile marcate de David Villa (foto dreapta) şi Llorente. A fost a 15-a victorie la rând a ibericilor, care au depăşit astfel recordul de succese consecutive pentru o echipă naţională, deţinut până acum de Brazilia, Franţa şi Australia. Ultima eşec al Spaniei datează din noiembrie 2006, 0-1 cu România. De atunci, campioana Europei a înregistrat 35 de meciuri fără înfrângere, record pe care îl împarte cu Brazilia şi pe care l-ar putea doborî în semifinale. Africa de Sud s-a calificat şi ea în semifinale, profitând de remiza dintre Irak şi Noua Zeelandă, scor 0-0.

×
Subiecte în articol: sport