x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

23 Iun 2009   •   00:00
Ştiri pe scurt
Sursa foto: LIONEL BONAVENTURE/AFP

23 iunie 2009



WIMBLEDON
Duelul românesc din primul tur al turneului de la Wimbledon a fost câştigat de Sorana Cârstea (foto), care a trecut de Edina Gallowits în două seturi, scor 7-5, 6-1. Cârstea, sfertfinalistă la precedentul turneu de Grand Slam, de la Roland Garros, va juca în turul secund de la Wimbledon cu Sania Mirza (India), care a învins-o ieri cu 6-2, 2-6, 6-2 pe Anna-Lena Groenefeld (Germania). Pentru calificarea în turul secund, Sorana Cârstea are asigurat un premiu de 17.750 de lire sterline şi 60 de puncte WTA.

"U" CRAIOVA

Tehnicianul lui FC Argeş, Ionuţ Badea, se află în negocieri cu oficialii clubului din Bănie şi ar putea deveni antrenorul formaţiei oltene. Surse din cadrul grupării craiovene au afirmat că Badea ar urma să vină la Universitatea împreună cu secundul Dragoş Radu şi cu preparatorul fizic Luigi Maione. Badea ar urma să semneze un contract pe un an, cu drept de prelungire pentru încă un sezon. Conform mijlocaşului Florin Şoavă, obiectivul echipei pentru sezonul viitor este câştigarea campionatului.

CUPA CONFEDERAŢIILOR
Campioana mondială Italia a fost eliminată încă din faza grupelor la Cupa Confederaţiilor, după ce a fost învinsă cu 3-0 de Brazilia în etapa a treia. Golurile sud-americanilor au fost marcate de Luis Fabiano ('37, '43) şi de Dossena ('45-autogol). De înfrângerea Italiei a profitat SUA, care s-au calificat în semifinale după ce au învins cu 3-0 pe Egipt. Programul semifinalelor este următorul: Spania - SUA (miercuri, 21:30, TVR 1), Brazilia - Africa de Sud (joi, 21:30, TVR 1).

CE DE ATLETISM

România a ocupat locul 7 la ediţia inaugurală a Campionatului European pe echipe, grupa a doua valorică, care s-a desfăşurat la Bergen (Norvegia), ratând promovarea în primul eşalon. În ziua a doua a concursului, reprezentanţii ţării noastre au câştigat trei probe, prin Alin Anghel (triplusalt), Anca Heltne (greutate) şi ştafeta feminină de 4x400 m. Au promovat Belarus, Finlanda şi Norvegia.

FOTBAL AMATOR
Reprezentanta României în Cupei UEFA a Regiunilor, Oltenia, s-a calificat în finala competiţiei după ce s-a clasat pe primul loc în grupa A. Oltenia a obţinut în grupă şapte puncte, înregistrând două victorii, 2-0 cu Privolzhie (Rusia) şi tot 2-0 cu Bratislava (Slovacia), şi un rezultat de egalitate, 1-1 cu Zagreb (Croaţia). În finală, reprezentanta noastră a întâlnit aseară echipa regiunii spaniole Castilla.

×
Subiecte în articol: sport