x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

24 Iun 2009   •   00:00

24 iunie 2009



WIMBLEDON
Victor Hănescu şi Victor Crivoi s-au calificat în turul secund la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului. În runda inaugurală, Hănescu l-a învins după un meci dramatic pe spaniolul Ivan Navarro, scor 6-3, 6-7 (5), 6-4, 6-7 (5), 12-10, în timp ce Crivoi a trecut de germanul Bjorn Phau, tot în cinci seturi, scor 4-6, 6-1, 7-6 (3), 2-6, 6-3. Înfaza următoare, Hănescu îl va întâlni pe francezul Nicolas Devilder, în timp ce Crivoi va avea o misiune mult mai dificilă în faţa favoritului numărul 12 al turneului, rusul Nikolai Davidenko. Pentru calificarea în turul doi la Wimbledon, cei doi jucători români vor primi câte 45 de puncte ATP şi 17.750 de lire sterline.

"U" CRAIOVA
Mijlocaşul Andrei Prepeliţă a declarat că el şi colegii săi nu şi-au revenit încă după ratarea prezenţei în Cupele Europene. "Pentru clasament contează cum te pregăteşti şi cum joci, nu că ne-am reunit primii. A fost o vacanţă scurtă şi tristă pentru noi. Încă nu ne-am revenit, ne mai gândim la şansa pe care am ratat-o", a spus Prepeliţă. Altfel, şansele ca Ionuţ Badea să preia Universitatea au scăzut, deoarece tehnicianul nu este lăsat să plece decât în schimbul a 300.000 de euro de oficialii lui FC Argeş, club cu care are contract încă patru ani. Jucătorii Craiovei vor pleca azi în primul stagiu al verii, la Kaprun, în care se va pune accent doar pe pregătirea fizică.

CE DE TINERET
Anglia şi Germania s-au calificat în semifinalele Campionatului European de tineret, după ce au terminat la egalitate, scor 1-1, în ultimul meci al Grupei B. Nemţii au deschis scorul prin Castro, în minutul 5, englezii reuşind egalarea prin Rodwell ('30). În celălalt meci al zilei, reprezentativa Spaniei a învins cu scorul de 2-0 selecţionata Finlandei, prin golurile marcate de Torrejon ('29) şi Pedro Leon ('55). În urma acestor rezultate, clasamentul final al Grupei B este următorul: 1. Anglia 7 p, 2. Germania 5 p, 3. Spania 4 p, 4. Finlanda 0 p. Anglia va juca în semifinale cu ocupanta locului doi din Grupa A, în timp ce Germania va întâlni câştigătoarea acelei grupe.

OŢELUL
Directorul general Marius Stan a anunţat că FC Timişoara a înaintat o ofertă de 700.000 de euro pentru transferul mijlocaşului Alexandru Bourceanu. "În acest moment există o ofertă concretă din partea clubului FC Timişoara pentru Bourceanu. Suma propusă este de 700.000 de euro plus TVA şi urmează să o discutăm împreună cu cei de la Dunărea Galaţi, cu care îl deţinem în coproprietate. Sincer, pe noi această ofertă nu ne mulţumeşte şi nu ţinem neapărat să-l vindem acum pe Bourceanu", a spus Stan, care a infirmat apoi interesul lui Dinamo pentru jucător: "Cei de la Dinamo n-au făcut până acum nici o ofertă şi nici nu cred că mai e cazul de acum înainte".

ŞAH
Cea mai valoroasă jucătoare de şah din România, Corina Peptan, participantă la turneul internaţional de la Eforie Nord, este de părere că acest sport este o lume fascinantă. "Am avut posibilitatea să aleg când eram mică. De jucării te plictiseşti repede, şahul însă e greu să-l pui deoparte. E o lume fascinantă, ca o poveste", a spus Peptan, care a vorbit şi despre dezavantajele acestui sport: "Tinzi să devii interiorizat. Începi să vezi viaţa mai profund decât ceilalţi şi asta te îndepărtează uşor de restul. Îţi creezi o lume a ta". Corina Peptan (31 de ani) se află între primele opt jucătoare în clasamentul mondial şi deţine două titluri de vicecampioană olimpică.

×
Subiecte în articol: sport