x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

29 Sep 2009   •   00:00

29 septembrie 2009



JOCURILE OLIMPICE 2016
Preşedintele SUA, Barack Obama, va fi prezent în această săptămână la Copenhaga, unde va avea loc Congresul Comitetului Internaţional Olimpic. Cu această ocazie, Obama va susţine candidatura oraşului Chicago pentru organizarea JO de vară din anul 2016, hotărârea urmând a se lua la data de 2 octombrie. Celelalte oraşe candidate sunt Madridul, care va fi susţinut de Regele Spaniei, Juan Carlos, Rio de Janeiro, susţinut de preşedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, şi Tokyo, susţinut de premierul japonez Yukio Hatoyama. Agenţia AFP a anunţat că, iniţial, Barack Obama anunţase că nu merge la Congresul CIO.

NOCTURNĂ CU BUCLUC
În prelungirile partidei cu Internaţional Curtea de Argeş, la scorul de 4-0, suporterii Rapidului au trecut prin mari emoţii, după ce instalaţia de nocturnă a stadionului s-a întrerupt. Antrenorul giuleştenilor, Viorel Hizo, şi-a amintit de un episod petrecut în urmă cu şapte ani, la un meci din Cupa UEFA cu PSG, când nocturna a căzut, iar francezii au învins cu 3-0 la "masa verde". "Imediat mi-am amintit de meciul cu Paris St. Germain, care s-a întrerupt în minutul 115, fiindcă nu exista generator, însă de data aceasta a fost şi a pornit imediat. Când se întâmplă aşa ceva te gândeşti la ce e mai rău, poate chiar să o facă cineva intenţionat", a spus Hizo.

ARBITRI REŢINUŢI
În urma partidelor din ultima etapă a Ligii 1, patru arbitri au fost reţinuţi de la delegări pe o perioadă nedeterminată. Este vorba despre Marian Bordean şi Mikloş Nagy, care au oficiat la FC Timişoara - "U" Craiova, şi de Istvan Kovacs şi Ionel Popa, prezenţi la Mediaş - Dinamo. "După analizarea jocurilor şi a rapoartelor, s-a decis reţinerea de la delegări pe termen nelimitat a lui Marian Bordean, Mikloş Nagy, Istvan Kovacs şi Ionel Popa. În acelaşi timp, a fost reţinut de la delegări şi observatorul meciului de la Timişoara, Laszlo Sajtos, care i-a dat notă mare lui Nagy în neconcordanţă cu realitatea", a declarat preşedintele CCA, Vasile Avram.

STRANIERI
Căpitanul echipei naţionale, Cristi Chivu, a devenit imaginea Ligii de Fotbal Amator, dând startul unei campanii de promovare a acestei discipline la care vor participa 400 de echipe din 21 de judeţe. La sfârşit, în urma unui turneu final, va fi desemnată campioana. Prima ediţie a acestei competiţii s-a desfăşurat în perioada 2-5 mai 2009, la Iaşi, încheindu-se cu victoria gazdelor, care a fost recompensată cu o excursie la un meci al echipei Inter Milano, unde evoluează Cristi Chivu. "Fotbalul amator merită tot sprijinul, pentru că acolo se naşte pasiunea adevărată. Susţin această Ligă", a declarat Chivu.

×
Subiecte în articol: sport