x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

30 Sep 2009   •   00:00

30 septembrie 2009



HCM DEBUTEAZĂ ÎN LIGĂ
Echipa masculină de handbal HCM Constanţa dispută astăzi (ora 19:00, Sport.ro) primul meci din Grupa A a Ligii Campionilor, în compania formaţiei spaniole Pevafersa Valladolid. Jocul se va disputa la Buzău, sala din Constanţa nefiind omologată pentru o competiţie de acest nivel. Cele două echipe s-au mai întâlnit şi în sezonul trecut al Cupei Cupelor, când spaniolii au câştigat ambele meciuri din sferturi, cu 38-23 şi 35-28, ajungând ulterior în finală. Din grupă mai fac parte Chekhovskie Medvedi (Rusia), Montpellier (Franţa), Pick Szeged (Ungaria) şi PAOK Salonic (Grecia). Primele patru clasate se califică în optimi.

ZAGREB, FANI PERICULOŞI
Aproximativ 800 de suporteri croaţi se vor afla joi în tribunele stadionului "Dan Păltinişanu", la meciul dintre FC Timişoara şi Dinamo Zagreb, din Grupa A a Europa League. Dintre aceştia, circa 300 sunt consideraţi periculoşi, fiind încadraţi în categoriile de risc ridicat. Jandarmii se tem de incidente, pentru că în Banat trăiesc numeroşi etnici sârbi, mulţi dintre ei componenţi ai galeriei timişorene. Suporterii lui Dinamo vor fi însoţiţi de poliţişti croaţi, iar în oraş şi la stadion vor fi supravegheaţi de numeroase forţe de ordine. Porţile arenei se vor deschide la 19:30, cu două ore şi jumătate înaintea începerii jocului.

ATAC LA MOURINHO

Tehnicianul ceh Zdnek Zeman a declarat că portughezul Jose Mourinho este un antrenor mediocru, în ciuda rezultatelor pe care le-a obţinut la echipele la care a lucrat. "Este foarte bun la comunicare şi îşi ascunde bine propria mediocritate. El e la Inter pentru că ştie foarte bine să gestioneze relaţia cu jucătorii şi chiar mai bine pe cea cu presa. Cu el, suporterii nu vor vedea niciodată un fotbal frumos", a spus Zeman. Mourinho a câştigat de-a lungul carierei campionatele Portugaliei, Angliei şi Italiei, o Ligă a Campionilor, în timp ce Zeman, în ciuda imaginii bune de care se bucură, nu a obţinut niciodată vreun trofeu.

COPOS E MULŢUMIT
George Copos spune că este mulţumit de ultimele evoluţii ale echipei. "Rapidul a ajuns pe podium, poziţie care reflectă foarte bine valoarea lotului actual. Exprimându-mi satisfacţia pentru acest rezultat, vreau să felicit întregul staff tehnic, începând cu Hizo şi cu Rada, şi să le doresc să aibă continuitate", scrie Copos pe blogul său. "Peseiro s-a mai străduit - tot cu profesionalism - ca, alături de Zotta şi de cei câţiva membri despre care am tot vorbit din conducerea din 2008 a clubului, să nenorocească Rapidul din punct de vedere financiar, profitând de buna-credinţă a domnului Fathi Taher", mai explică finanţatorul.

OIM 2010, ÎN BELGIA

Ediţia din 2010 a Olimpiadei Internaţionale Media (OIM) se va desfăşura în perioada 24-31 mai în localitatea belgiană Butgenbach, a anunţat preşedintele OIM, Damien Dejardin. La ediţia din acest an, din Ungaria, de la Balatonfüred, delegaţia jurnaliştilor din România, susţinută de Regent Casino Bucharest, a obţinut trei medalii de aur la fotbal, bowling şi cross-country, trei de argint la volei, canoe şi bowling şi două de bronz la petanque şi canoe. La competiţia din Ungaria au participat aproximativ 200 de jurnalişti din România, Ungaria, Belgia, Franţa, Canada, Germania, Croaţia, Spania şi Slovenia.

CUPA ROMÂNIEI, OPTIMI

Ieri, într-o ceremonie organizată la Casa Fotbalului a fost stabilit tabloul optimilor de finală ale Cupei României Timişoreana. Partidele se vor disputa într-o singură manşă, la 27, 28 şi 29 octombrie. Iată programul complet, cu precizarea că meciurile vor avea loc pe terenurile primelor echipe:
Gaz Metan CFR Craiova - CFR Cluj
Astra Ploieşti - FC Timişoara
Dinamo - Oţelul Galaţi
Gaz Metan Mediaş - FC Vaslui
Unirea Urziceni - FC Braşov
Gloria Bistriţa - Steaua Poli Iaşi - "U" Craiova
Internaţional Curtea de Argeş - Rapid


×
Subiecte în articol: sport