x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

09 Oct 2009   •   00:00
Ştiri pe scurt

9 octombrie 2009



PREMIEREA OLIMPICILOR
Echipa alcătuită din Liviu Hagieşteanu (B1 TV), Mihai Igiroşanu (Jurnalul Naţional) şi Ionuţ Constantin (Libertatea), va fi premiată pentru medalia de bronz obţinută în concursul de petanque din cadrul Olimpiadei Internaţionale Media (OIM), desfăşurată în Ungaria, la Balatonfured. Duminică, 11 octombrie, începând cu ora 10:30, pe terenul de la baza Tineretului, reprezentanţii mass-media vor putea concura într-o competiţie în care sponsorul şi partenerul, firma Bosch, va oferi numeroase surprize.

ULTIMUL DRUM

Aproximativ o sută de persoane au participat ieri, la cimitirul Sfânta Vineri din Bucureşti, la înmormântarea fostului preşedinte al Federaţiei României de Fotbal, Mircea Angelescu, care a încetat din viaţă în noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 71 de  ani. Printre cei care l-au condus pe ultimul drum pe cel care s-a aflat în fruntea fotbalului în anii 1969-1975 şi 1986-1989 s-au aflat Mircea Sandu, Adalbert Kassai, Cornel Drăguşin, Jean Pădureanu şi fostul preşedinte al României, Ion Iliescu. "A fost unul dintre mentorii mei după ce mi-am încheiat activitatea competiţională. Împreună cu Traian Tomescu şi Mircea Angelescu am pus bazele fotbalului profesionist din România. Cu toţii simţim un gol încă de acum 13 ani, de la prima sa suferinţă, iar multe dintre succesele echipei naţionale i le-am dedicat lui. Regret această dispariţie şi mă voi gândi cu plăcere la ce a reprezentat Mircea Angelescu pentru fotbalul românesc", a spus Mircea Sandu.

GOL DĂNCIULESCU
Atacantul Ionel Dănciulescu a înscris un gol pentru Hercules Alicante, care a învins cu 2-0 pe SD Huesca şi s-a calificat în turul 3 al Cupei Spaniei. Pentru prima dată titular la Hercules, după ce săptămâna trecută a debutat în campionat, fostul dinamovist a fost integralist şi a marcat în minutul 46. "M-am integrat bine în echipă, iar antrenorul Esteban Vigo m-a încurajat înainte de meci şi mă bucur că are încredere în mine. Nu e important câte goluri înscriu eu, ci ca echipa să-şi îndeplinească obiectivul, promovarea în Primera Division", a spus Dănciulescu. Referitor la situaţia de la Dinamo, fotbalistul crede că în acest moment cel mai potrivit antrenor este Ioan Andone.

CUPA ROMÂNIEI
Ieri a fost stabilit programul optimilor de finală ale Cupei României la fotbal. Întâlnirea Gloria Bistriţa - Steaua se va juca miercuri, 28 octombrie, la ora 20:30, iar partidele Internaţional Curtea de Argeş - Rapid şi Dinamo - Oţelul Galaţi vor avea loc joi, 29 octombrie, la ora 18:30, respectiv 20:30. Celelalte meciuri se vor disputa astfel: marţi, 27 octombrie: Gaz Metan Mediaş - FC Vaslui (19:00), Unirea Urziceni - FC Braşov (21:30); Miercuri, 28 octombrie: Gaz Metan CFR Craiova - CFR Cluj (16:00), Poli Iaşi - Universitatea Craiova (18:30); Joi, 29 octombrie: Astra Ploieşti - FC Timişoara (16:00). Toate meciurile vor fi televizate de Pro TV şi de Sport.ro.

×
Subiecte în articol: sport