x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

10 Oct 2009   •   00:00

10 octombrie 2009



BILETE CU BULETINUL
Gigi Becali a continuat ieri războiul cu fanii care îl contestă, anunţând că aceştia nu vor mai putea intra la meciurile Stelei. "Biletele şi abonamentele la peluzele Sud şi Nord sunt nule, să vină să-şi ia banii. I-am filmat pe toţi, i-am identificat, sunt în baza de date şi nu vor mai intra. Suporterii de la tribunele 1 şi 2 nu vor avea probleme, vor veni ca înainte. Pe stadion nu mai poţi intra fără act de identitate şi bilet, care va fi nominal", a declarat Becali. Acesta vrea să reducă preţul abonamentelor de la tribune la un leu, ca să-i răsplătească pe suporterii care au avut un comportament civilizat. "Este mai economic, pentru că nu mai dau 1,5 milioane de euro pe an la pază. Elevii, studenţii, femeile, profesorii şi pensionarii vor primi abonamente de un leu", a adăugat Becali.

VICTORIE ISTORICĂ

Echipa masculină de handbal HCM Constanţa a învins, la Buzău, cu scorul de 37-33, pe Montpellier (Franţa), în cea de-a doua etapă din Grupa A a Ligii Campionilor, şi păstrează şanse de calificare în optimile de finală ale competiţiei. Conduşi cu 15-7 după 20 de minute de joc, constănţenii au avut o revenire senzaţională, reuşind să întoarcă rezultatul şi să obţină a doua victoria ca valoare din istoria echipei, după cea reuşită asupra Barcelonei, în 2004, după cum a recunoscut antrenorul secund Eden Hairi. "Este un rezultat mare. De acum, trebuie să câştigăm toate meciurile de acasă, ca să trecem de grupe", a declarat George Buricea, cel care a avut sarcina să-l marcheze pe cel mai bun jucător din lume, Nikola Karabatic. Sâmbăta viitoare, HCM va juca, tot la Buzău, cu Pick Szeged (Ungaria).

LIBER LA DARTS
Astăzi va avea loc etapa a doua a campionatului naţional de darts, competiţie organizată de federaţia de specialitate, prezidată de Dragoş Dumitrescu. Runda va fi compusă din patru regionale, fiecare jucător participând în regionala zonei din care face parte. Bucureşti, Timişoara, Târgu-Mureş şi Piatra-Neamţ sunt cele patru regionale organizate în acest week-end. În Bucureşti, etapa se va disputa azi, de la ora 11:30, în clubul Fabrica, din Strada 11 iunie nr. 50, acolo unde vor fi aşteptaţi aproximativ 100 de jucători. Mai multe amănunte se pot găsi pe site-ul www.frdarts.ro.

NOI SPORTURI OLIMPICE
Congresul Comitetului Internaţional Olimpic de la Copenhaga a stabilit ieri ca golful şi rugby-ul în 7 să fie încluse în Programul JO de la Rio de Janeiro, din 2016. La turneul de rugby vor participa 12 echipe, atât la masculin, cât şi la feminin, iar la golf vor fi 60 de jucători şi tot atâtea jucătoare. Tot ieri, belgianul Jacques Rogge (foto) a fost reales preşedinte al CIO, funcţie pe care o ocupă din 2001. Dintre participanţii la vot, 88 au votat pentru, unul împotrivă şi trei s-au abţinut.

CANNAVARO, INTEROGAT
După ce a fost depistat pozitiv la un control antidoping, căpitanul naţionalei Italiei, Fabio Cannavaro, a fost audiat joi noapte de procurorul antidoping al Comitetului Olimpic Italian, Ettore Torri. Oficialul CONI a discutat apoi şi cu membrii staff-ului medical al lui Juventus. Clubul torinez a dat publicităţii un comunicat în care a precizat că fundaşul italian a folosit un medicament antialergic, ce conţinea cortizon, după ce a fost înţepat de o viespe. Pentru că a fost vorba despre o situaţie de urgenţă, cererea de autorizaţie în scopuri terapeutice, obligatorie pentru luarea de corticosteroizi, a fost solicitată ulterior. Verdictul procurorului antidoping este aşteptat în cel mai scurt timp. Potrivit presei, jucătorul nu va fi penalizat, însă Juventus ar putea fi amendat.

×
Subiecte în articol: sport