x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

14 Oct 2009   •   00:00

14 octombrie 2009



VICTORIE LA SCOR
Reprezentativa de fotbal juniori a României (jucători sub 19 ani) a dispus cu 4-0 (2-0) de naţionala Austriei, în cel de-al doilea meci disputat în cadrul Grupei a 6-a a preliminariilor Campionatului European din 2010. Golurile formaţiei noastre au fost marcate de Albu, Alibec, Tucudean şi Matei. În primul joc, tinerii noştri tricolori fuseseră învinşi cu 3-0 de Scoţia. În clasament conduce Scoţia cu 6 puncte, urmată de România şi Austria cu câte 3 puncte, despărţite de golaveraj, şi de Armenia. România întâlneşte mâine Armenia, o victorie în acest meci urmând să le asigure fotbaliştilor antrenaţi de Cristian Sava unul dintre primele două locuri în grupă şi, implicit, calificarea în faza următoare a preliminariilor.

ION MARIN, INTERIMAR
Conducerea lui Dinamo a decis ca Ion Marin să conducă echipa din postura de interimar, în timp ce Cornel Dinu va superviza antrenamentele lui "Săpăligă". Cum varianta Ioan Andone a căzut, cel puţin pentru moment, oficialii lui Al-Ahli Dubai nedorind să rezilieze contractul, Ion Marin a fost numit antrenor principal în "Ştefan cel Mare". "Îl aşteptăm pe domnul Andone să-şi rezolve problemele cu arabii. Noi sperăm să nu fie prea târziu. Noi nu putem interveni în acest litigiu. Momentan, Ion Marin se va ocupa în continuare de echipă, iar Cornel Dinu îl va ajuta", a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al "roş-albilor", Nicolae Badea. Înainte de importantul meci de duminică, din deplasare, cu FC Braşov, jucătorii şi-au încasat primele restante. "Nu ştiu de unde acest scandal, că nu ni se vor mai vira banii. Cristi Borcea s-a ţinut de cuvânt, suntem cu banii la zi", a precizat Gabi Tamaş.

OLARU, ÎN TURUL DOI
Jucătoarea de tenis Raluca Olaru (foto) s-a calificat în turul 2 al turneului de 220.000 de dolari de la Linz (Austria). Ea a învins-o pe Lucie Hradecka (Cehia), cu scorul de 6-2, 2-6, 6-1, şi ar putea să o întâlnească în runda următoare pe Sorana Cârstea, dacă aceasta va trece în primul tur de Julia Goerges (Germania), jucătoare venită din calificări. La Mastersul masculin de la Shanghai, dotat cu premii de 3,24 milioane de dolari, Victor Hănescu a fost învins de Robin Soderling (Suedia), cu 6-3, 6-4.

PLEŞAN, LA ECHIPA MARE
Mijlocaşul stelist Mihăiţă Pleşan (foto) a fost de acord cu o diminuare a contractului şi este aşteptat din nou la antrenamentele primei echipe. "M-am înţeles până la urmă cu conducerea şi voi semna o micşorare de contract. De mâine cred că voi începe antrenamentele cu echipa mare", a declarat fotbalistul, care în acest campionat a evoluat numai la formaţia secundă. Steaua va întâlni joia viitoare, la Bucureşti, pe Fenerbahce Istanbul, în Grupa H a Europa League. Turcii nu vor putea conta la acest meci pe Daniel Guiza, care a suferit o microruptură musculară la piciorul drept în cantonamentul naţionalei Spaniei.

TINERET
Naţionala de tineret a României s-a impus ieri, la Botoşani, în faţa Insulelor Feroe, scor 3-0, în preliminariile CE din 2011. Golurile tinerilor tricolori au fost marcate de Bicfalvi ('5), Liviu Ganea ('40) şi Andrei Ionescu ('57). În clasament, România a trecut pe prima poziţie, cu 15 puncte, fiind urmată de Rusia, cu 12 puncte. Următorul meci al reprezentativei Under 21 va avea loc la 14 noiembrie, tot la Botoşani, cu Letonia.

CALCULE
Pentru ca România să se afle în urna a doua valorică la tragerea la sorţi a grupelor pentru preliminariile CE 2012, din Polonia şi Ucraina, este nevoie ca tricolorii să învingă astăzi Insulele Feroe, iar una dintre Israel şi Slovacia să nu câştige în Elveţia, respectiv în Polonia. Dacă Israel şi Slovacia se vor impune, România mai are o şansă să prindă urna a doua dacă slovacii pierd ambele meciuri de baraj.

×
Subiecte în articol: sport