x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

14 Noi 2009   •   00:00

14 noiembrie 2009



UNIREA, AMENDATĂ
Clubul Unirea Urziceni a fost amendat de UEFA cu 8.000 de euro, pentru deficienţe de organizare la meciul cu Glasgow Rangers, din Liga Campionilor. De asemenea, gruparea scoţiană a primit o amendă de 20.000 de euro pentru incidentele provocate de suporterii care au făcut deplasarea la Bucureşti, fiind obligată totodată să plătească pagubele provocate la Stadionul Steaua. Cele două cluburi au la dispoziţie trei zile pentru a face apel, însă Rangers a anunţat că nu va contesta decizia UEFA. Pe de altă parte, atacantul Unirii, Marius Bilaşco, se află în atenţia echipei italiene Livorno, care caută un înlocuitor pentru Cristiano Lucarelli.

S-A RUPT ŞI BALINT

Selecţionerul Radu Voina se confruntă cu mari probleme de lot înaintea Campionatului Mondial feminin de handbal din China (5-20 decembrie). După accidentarea extremei stânga Valentina Elisei, Voina a pierdut-o şi pe înlocuitoarea acesteia, Camelia Balint. Jucătoarea de la HCM Baia Mare a suferit o ruptură de ligamente la genunchi (diagnostic identic cu cel al lui Elisei) în meciul de campionat cu Rulmentul Braşov, devenind indisponibilă. Ca urmare a acestor accidentări, în lot a fost cooptată Ada Nechita, după ce IHF a aprobat cererea Federaţiei Române de Handbal de a opera o înlocuire pe lista de jucătoare înaintată deja pentru CM.    

ORA REVANŞEI

Naţionala de tineret a României întâlneşte astăzi (ora 15:00), la Buzău, reprezentativa Letoniei, într-un meci din Grupa 1 a calificărilor pentru Campionatul European din 2011. Tricolorii mici doresc să-şi ia revanşa după umilitorul eşec din tur, când balticii s-au impus cu 5-1, însă antrenorul Emil Săndoi crede că mult mai importante sunt punctele puse în joc. "Doar dacă vom obţine o victorie categorică putem spune că ne-am luat revanşa", a declarat tehnicianul, care nu-i va putea folosi pe accidentaţii Torje, Alexe, Ochiroşii, Onicaş, Rusescu şi Iorga. În clasament conduc Rusia şi România cu câte 15 puncte, despărţite de golaveraj.

MECIURI DECISVE
În Grupa C a Ligii Campionilor la handbal feminin, Oltchim Rm. Vâlcea întâlneşte astăzi (ora 16:00, Sport.ro), în deplasare, pe Zvezda Zvenigorod (Rusia). "Vrem să câştigăm ca să rezolvăm calificarea în grupele principale", a declarat vicepreşedintele clubului, Petre Berbecaru. Antrenorul Radu Voina va miza pe Adriana Nechita, Roxana Gatzel, Adina Meiroşu şi Patricia Vizitiu, jucătoare pe care nu le-a folosit în tur, când Oltchim a câştigat cu 31-27. În Grupa A a competiţiei similare masculine, HCM Constanţa joacă mâine (ora 19:00, Sport.ro), la Buzău, cu Cekhovskie Medvedi (Rusia), o victorie putându-i netezi drumul spre optimile de finală.

×
Subiecte în articol: sport