x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

11 Mar 2010   •   00:00

11 martie 2010



0-0 CU ITALIA U 20
Naţionala de fotbal "under 23" a României a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul cu reprezentativa Italiei, U 20, formată din jucători legitimaţi în Serie C, disputat ieri în cadrul grupei A a International Trophy Challenge. Antrenorul Răzvan Lucescu a folosit următoarea formaţie: Tătăruşanu - Homei ('46 Străuţ), D. Grigore, Sârghi, Sepsi ('86 Răduţ) - Chiacu ('46 Antal), Onicaş ('76 Olariu), A. Ionescu, Pârvulescu - Ioniţă, Alexe ('65 Liţu). La partida disputată pe Stadionul Valentin Stănescu din Bucureşti au asistat doar 150 de spectatori. În următoarele meciuri, România va întâlni Malta (21 aprilie) şi Belgia (11 mai), ambele în deplasare.

BAIA MARE, EXCLUSĂ
Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a decis ieri ca echipa FC Baia Mare să fie exclusă din campionatul Ligii a II-a, seria secundă, deoarece a fost sancţionată cu neprogramarea în ultimele două etape. Formaţia maramureşeană nu fusese programată pentru meciurile cu UTA, din etapa a 18-a, şi cu Universitatea Cluj, din etapa a 19-a, din cauza problemelor financiare. FC Baia Mare este a treia echipă din seria secundă a Ligii a II-a care este exclusă sau s-a retras, după Drobeta Turnu-Severin şi CFR Timişoara. De asemenea, formaţia Cetate Suceava, care a activat în seria I a Ligii a II-a, a fost desfiinţată.

ALBA, CU INTERIMARI
Unirea Alba Iulia nu a găsit un tehnician care să-l înlocuiască pe antrenorul Adrian Falub, care a fost demis luni, astfel că pentru meciul de duminică, împotriva Rapidului, echipa va fi pregătită de doi membri ai staff-ului tehnic, Adrian Bicheşi şi Adrian Himcinshi. Din cauza situaţiei din clasament, acţionarii au decis ca jucătorii să petreacă mai mult timp în cantonamente. "Vor sta cât va fi nevoie, poate chiar până la Paşte. În şapte zile avem trei meciuri infernale, cu Rapid acasă, apoi la Timişoara, şi din nou acasă cu Urziceni. De aceea, cred că este o măsură benefică echipei", a declarat unul dintre acţionari, Marian Sarmeş.

COMISIE DE ETICĂ LA FRF
Directorul general al clubului
Oţelul Galaţi, Marius Stan, va propune Comitetului Executiv al FRF înfiinţarea unei comisii de etică, aceasta având puterea să sancţioneze derapajele lingvistice ale oamenilor de fotbal. "Comisia ar trebui să fie formată din conducători de cluburi, care să-i amendeze pe cei care au ieşiri în decor. Banii strânşi să fie oferiţi campioanelor naţionale de juniori. Cred că se vor strânge sume enorme, dar, dacă nu ţine cu amenzile, să se meargă la depunctări", a declarat Stan. Acesta e convins că, dacă această comisie ar fi existat înaintea ultimului scandal dintre Gigi Becali şi Mihai Stoica, s-ar fi strâns două miliarde de lei.

×
Subiecte în articol: sport