x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

19 Mar 2010   •   00:00

19 martie 2010



CHIVU, LA CONTROL
Fundaşul Cristian Chivu, operat la cap după un accident suferit pe terenul de joc în luna ianuarie, a efectuat ieri un control neurologic la Institutul Besta din Milano. Profesorul Giovanni Broggi, care s-a ocupat de acest caz, urma să stabilească dacă jucătorul are voie să lovească mingea cu capul şi dacă va putea reveni la antrenamente complete alături de colegii de la Inter. Fotbalistul român s-a antrenat în ultimele zile cu o cască de protecţie. "Având în vedere că a arătat o condiţie fizică bună, el ar putea reveni pe teren la meciul cu AS Roma din 27 martie", a anunţat Gazzetta dello Sport.

SĂPUNARU MAI AŞTEAPTĂ
Soarta lui Cristian Săpunaru, fotbalist legitimat la FC Porto, dar care a fost împrumutat până în vară la Rapid, va fi decisă la 24 martie de Consiliul de Justiţie al Federaţiei Portugheze de Fotbal. La 19 februarie, Comitetul Disciplinar l-a sancţionat pe Săpunaru cu şase luni de suspendare şi cu o amendă de 4.750 euro, pentru că a fost implicat într-un incident care a avut loc în tunelul de acces la vestiare, la finalul meciului Benfica - FC Porto (1-0), disputat la 20 decembrie. Săpunaru nu a apucat să joace pentru Rapid, deoarece sancţiunea din Portugalia se aplică şi în România.

CAZUL MUTU
Avocaţii atacantului Adrian Mutu au depus la Tribunalul Antidoping al Comitetului Olimpic Italian (CONI) documentele referitoare la pastila de slăbit pe care acesta a luat-o şi care conţinea sibutramină, o substanţă interzisă. Conform presei italiene, o nouă audiere în acest caz va avea loc după Paşte, iar verdictul se va da la finalul lunii aprilie. Scandalul a izbucnit la sfârşitul lunii ianuarie, când CONI a anunţat că jucătorul Fiorentinei a fost testat pozitiv cu sibutramină la meciurile cu Bari şi cu Lazio. Mutu a renunţat la analiza probelor B,
iar CONI l-a suspendat provizoriu.

MECI DECISIV
Naţionala de rugby a României întâlneşte mâine la Lisabona pe reprezentativa Portugaliei, meci care contează atât pentru Cupa Europeană a Naţiunilor, cât şi pentru calificarea la Cupa Mondială din 2011. Aflată doar pe locul 4 în clasamentul CEN, după Portugalia, România are neapărată nevoie de o victorie de la două puncte în sus pentru a urca o poziţie şi a accede în recalificările Cupei Mondiale. "Stejarii" au obţinut opt succese în ultimele zece confruntări directe, însă lusitanii ne-au învins anul trecut, chiar la Bucureşti, cu 22-21. Meciul va începe la ora 17:00 şi va fi transmis de TVR 2.

×
Subiecte în articol: sport