x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

23 Mar 2010   •   00:00

23 martie 2010



PĂDUREANU SE RETRAGE
Preşedintele Consiliului Director al Gloriei Bistriţa, Jean Pădureanu, care a împlinit ieri 74 de ani, a anunţat că se va retrage la finalul sezonului. "Renunţ la funcţia executivă, dar voi fi aproape de tot ceea ce se petrece şi nu voi omite ceva care să fie spre binele fotbalului bistriţean. Aşa voi conduce indirect, din umbră", a spus cel supranumit "Lordul". Născut la 22 martie 1936, la Băileşti, Pădureanu a fost fotbalist la Gloria Bistriţa între 1958 şi 1970, în 1964, când încă era jucător activ, fiind ales vicepreşedinte al clubului. Sub comanda sa, echipa a promovat în prima ligă în 1990 şi a câştigat Cupa României în 1994.

BRONZ LA CUPA EUROPEI
Atleţii români au urcat de două ori pe podium la Cupa Europei de aruncări, concurs care a avut loc la Arles (Franţa). Nicoleta Grasu a cucerit bronzul la disc, cu performanţa de 59,92 metri, fiind depăşită de nemţoaica Nadine Muller (64,30 m) şi de poloneza Zaneta Glank (59,95). Pe locul 3 s-a clasat şi Anca Heltne, la greutate, care a aruncat 19,11 metri. Înaintea ei s-au clasat Nadejda Ostapciuk (20,16 m) şi Natalia Miknevici (19,55 m), ambele din Belarus. La suliţă, Monica Stoian a fost a şasea, cu 58,66 metri. La masculin, doar suliţaşul Levente Bartha a reuşit să se califice în finală, acesta ocupând locul 7, cu 74,69 metri.

FINALA, LA BUCUREŞTI
Dacă se va califica în finala Ligii Campionilor, Oltchim va fi nevoită să dispute meciul de pe teren propriu la Bucureşti, din cauza capacităţii reduse a propriei săli. În semifinale, Oltchim va întâlni pe Gyor, la 10 aprilie, în deplasare, şi la 18 aprilie acasă. "În semifinale vom juca în sala noastră. Nu putem muta meciul al Bucureşti, nu cade să facem aşa ceva fanilor noştri, care ne-au încurajat tot sezonul. Dacă ajungem în finală, meciul de acasă îl vom juca în Sala Polivalentă din Bucureşti, pentru că afluxul de spectatori va depăşi cu mult capacitatea sălii din Vâlcea", a declarat preşedintele clubului, Ioan Gavrilescu.

CAZUL MARIAN COZMA
Cinci persoane suspectate în cazul uciderii handbalistului român Marian Cozma au fost puse în libertate printr-o decizie a tribunalului din Veszprem. Conform unor informaţii oferite de Poliţie, în total au existat 27 de suspecţi, dintre care 15 au fost reţinuţi şi unul a fost plasat în arest la domiciliu. Luna trecută, Poliţia a anunţat că Rafael Sandor este cel acuzat că l-a înjunghiat mortal pe Marian Cozma la 8 februarie 2009, în faţa localului Patriota din Veszprem. Alţi doi participanţi la agresiune, Ivan Sztojka şi Nemeth Gyozo, sunt acuzaţi de participare la infracţiunea de omor, respectiv de vătămare corporală gravă.

×
Subiecte în articol: sport