x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

26 Mar 2010   •   00:00

26 martie 2010



MAFIA PARIURILOR
45 de persoane, printre care se află şi foşti internaţionali, au fost interogate ieri de Poliţia turcă într-un scandal legat de existenţa unor meciuri trucate. Arif Erdem, fost mijlocaş internaţional şi actual antrenor secund al echipei Buyuksehir Belediyesport, din prima ligă turcă, precum şi Fatih Akyel, alt fost internaţional, figurează printre suspecţii audiaţi de Poliţia din Istanbul, informează posturile de televiziune NTV şi CNN-Turcia. Federaţia de Fotbal din Turcia (TFF) a anunţat că această afacere nu are legătură cu ancheta efectuată de Poliţia germană din Bochum. În luna noiembrie a anului trecut, anchetatorii germani au descoperit o vastă reţea de pariuri trucate, care ar fi influenţat peste 200 de meciuri din nouă ţări, dintre care 60 în Germania.

CAZUL SĂPUNARU
Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal din Portugalia, Herminio Loureiro, a demisionat din funcţie, ca urmare a scandalului declanşat după decizia Consiliului de Justiţie al federaţiei lusitane de a reduce sancţiunile impuse jucătorilor lui FC Porto, Cristian Săpunaru şi Hulk. "Faptul că membrii Consiliului de Justiţie au acceptat cererea jucătorilor echipei FC Porto, Hulk şi Săpunaru are implicaţii care depăşesc justiţia sportivă", şi-a motivat decizia Loureiro. Suspendat pe o perioadă de şase luni ca urmare a unor incidente petrecute la un meci cu Benfica, în decembrie 2009, lui Săpunaru i-a fost redusă pedeapsa la doar patru etape. Astfel, fundaşul român a devenit bun de joc pentru Rapid, echipă la care a venit sub formă de împrumut până la finalul sezonului.

FOTBAL FEMININ
Echipa naţională de fotbal feminin a României va disputa în zilele de 27 şi 31 martie, contra reprezentativei Bosniei-Herţegovina, respectiv a Poloniei, două partide decisive în vederea accederii în play-off-ul de calificare la Cupa Mondială din 2010. În momentul de faţă, ierarhia grupei a patra preliminare arată astfel: 1. Polonia 9p (4 jocuri), 2. Ungaria 8p (4j), 3. Ucraina 4p (3j), 4. România 4p (3j), 5. Bosnia 0p (4j). În conformitate cu regulamentul Cupei Mondiale FIFA 2010, echipele care vor încheia preliminariile europene pe locul unu în cele opt grupe vor intra în play-off.

×
Subiecte în articol: sport