x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

30 Mar 2010   •   00:00

30 martie 2010

ÎNFRĂNGERI SEVERE
Cele două echipe masculine de handbal româneşti calificate în sferturile de finală ale Challenge Cup au suferit înfrângeri în meciurile din prima manşă. CSU Suceava, finalista ediţiei precedente, a pierdut cu 31-23 partida din deplasare cu Slovan Ljubljana (Slovenia), iar Ştiinţa Bacău a cedat cu 30-24 meciul disputat pe terenul lui Sporting Lisabona (Portugalia). Meciurile retur vor avea loc la 3 martie.

ŞTEFAN RADU, LĂUDAT
Cu Ştefan Radu (foto stânga) integralist, Lazio a terminat nedecis, 1-1, în deplasare, cu AC Milan, în etapa a 31-a din Serie A. Evoluţia fundaşului român a fost apreciată de presa italiană, site-ul tuttomercato.web acordându-i nota 7. "Nu a greşit aproape nici o minge şi a fost printre cei mai buni de pe gazon. Imbatabil. Contribuţia lui Radu pentru echipă a fost extrem de importantă", a notat sursa citată. "A fost foarte atent la acţiunile lui Inzaghi. A anticipat foarte bine şi a pornit acţiunile oaspeţilor cu precizie", a scris Gazzetta dello Sport.

ERIKSSON, SELECŢIONER
Suedezul Sven Goran Eriksson este noul selecţioner al echipei Coastei de Fildeş, pe care o va conduce la Cupa Mondială din Africa de Sud. El îl înlocuieşte pe bosniacul Vahid Halihodzici, care a fost demis după eliminarea Coastei de Fildeş la Cupa Africii pe Naţiuni. Fost selecţioner al Angliei, Eriksson a demisionat în februarie din postul de manager general al clubului englez de liga a 4-a, Notts County. Federaţia ivoriană l-a avut în vedere şi pe Guus Hiddink, dar acesta a declinat oferta.

NICULAE, INDISPENSABIL
Deşi în vară a fost foarte aproape să se despartă de Auxerre, iar în acest campionat nu a înscris decât două goluri, atacantul Daniel Niculae este o piesă importantă în angrenajul echipei franceze. "Graţie muncii, inteligenţei şi simţului său de responsabilitate, a devenit un jucător indispensabil pentru echilibrul echipei. Când Niculae este pe teren, Auxerre joacă bine. În plus, el are o mentalitate specială", a declarat antrenorul Jean Fernandez pentru ediţia online a cotidianului L'Equipe.

SPORTUL, ÎN MOARTE CLINICĂ
Deşi ne aflăm la sfârşitul lunii martie, banii pentru bugetul pe 2010 nu au fost încă viraţi federaţiilor sportive de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Cristian Gaţu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, este de părere că sportul românesc se află în "moarte clinică". "Noi am înaintat către minister un necesar de 111 miliarde de lei vechi, însă ni s-au aprobat sub 50 de procente, dar am fost înţelegători, pentru că este criză. Până azi nu am primit nici un ban şi cred că nici alţii nu au primit, pentru că noi am fost primii care am făcut proiectul de buget. Am fost nevoiţi să ne restrângem activitatea şi am amânat o serie de evenimente, poate reuşim să atragem şi alte fonduri", a declarat Gaţu.

×
Subiecte în articol: sport