x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

31 Mar 2010   •   00:00

31 martie 2010



A MURIT IOVĂNESCU
Preşedintele clubului Farul Constanţa, fostul fotbalist Sevastian Iovănescu, a încetat din viaţă la vârsta de 56 de ani, în urma unor complicaţii care au survenit după o operaţie pe cord ce a avut loc la 11 martie. Născut la 2 octombrie 1953, Iovănescu a îmbrăcat tricourile echipelor Farul Constanţa, FC Argeş, Steaua şi FC Olt, cu echipa piteşteană reuşind să câştige un titlu de campion naţional în 1979. A disputat 357 de meciuri în prima divizie şi a înscris 56 de goluri. A evoluat o dată la echipa naţională şi a fost distins cu titlul de Maestru al sportului. În 2009 a primit din partea FRF Ordinul de Merit în grad de Rubin.

CUPA "HAGI DANONE"
Nu mai puţin de 38 de echipe au participat, la Galaţi, la faza zonală a Cupei "Hagi Danone", competiţie rezervată juniorilor şi copiilor cu vârsta de 10-12 ani. Turneul cluburilor a fost câştigat de Luceafărul Brăila, iar cel al şcolilor, de Şcoala Generală nr. 13 "Ştefan cel Mare". Acestea s-au calificat la turneul final, care va avea loc la Constanţa, în perioada 26 mai-1 iunie, la care va participa şi echipa Academiei "Gheorghe Hagi". Câştigătoarea Cupei "Hagi Danone" va reprezenta România la turneul final Danone Nations Cup 2010 din Africa de Sud. Aceasta va fi decisă printr-un meci între campioana juniorilor şi campioana şcolilor.

AMENZI PENTRU RASISM
Cluburile italiene de fotbal AS Roma şi Lazio Roma au fost amendate de Judecătorul Sportiv, din cauza comportamentului rasist al suporterilor lor. Astfel, gruparea AS Roma a fost amendată cu 25.000 de euro pentru scandări împotriva unor jucători de la Inter Milano, dar şi pentru că asupra fanilor au fost descoperite sticle, artificii şi petarde. Lazio a primit o amendă de 15.000 de euro pentru scandările rasiste la adresa lui Clarence Seedorf, de la AC Milan. Tot cu o amendă de 15.000 de euro s-a ales şi clubul Livorno, după ce fanii au folosit petarde la meciul cu Bari, ceea ce a dus la întreruperea jocului pentru cinci minute.

CALIFICĂRI EUROPENE
Echipa feminină de handbal a României întâlneşte astăzi, la Zaporoje, naţionala Ucrainei, în etapa a treia din grupa I a preliminariilor Campionatului European. În jocurile precedente, România a învins Portugalia cu 37-23 şi Elveţia cu 39-18, fiind lideră a grupei cu 4 puncte, la egalitate cu Ucraina. Returul se va disputa sâmbătă, 3 aprilie, la Buzău. La turneul final, care va avea loc în luna decembrie, în Danemarca şi Norvegia, vor merge primele două clasate. "E derby-ul grupei. Suntem practic calificaţi, pentru că celelalte adversare, în afară de Ucraina, nu pot emite pretenţii", a declarat preşedintele FRH, Cristian Gaţu.

×
Subiecte în articol: sport