x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

01 Apr 2010   •   00:00

1 aprilie 2010



PE 32 ÎN IERARHIA FIFA
Naţionala de fotbal a României ocupă locul 32 în clasamentul FIFA-Coca Cola pe luna martie, cu 798 de puncte, în urcare cu patru poziţii faţă de ierarhia precedentă. Adversarele României în preliminariile EURO-2012 se află pe următoarele locuri: Franţa - locul 8 (1.077 p), Bosnia - locul 47 (642 p), Belarus - locul 80 (404 p), Albania - locul 83 (389 p) şi Luxemburg - locul 124 (198 p). Lider în ierarhia mondială se menţine Spania (1.602 p), urmată de Brazilia (1.589 p) şi de Olanda (1.261 p).

LIGA CAMPIONILOR
Bayern München şi-a luat revanşa în faţa lui Manchester United, câştigând cu 2-1 în prima manşă a sferturilor, cam în aceeaşi manieră în care pierduse finala de acum 11 ani. Englezii au deschis scorul în minutul 2, prin Rooney. Bavarezii au revenit în partea a doua, Ribery aducând egalarea în minutul 77, pentru ca Olici să-i lovească pe englezi în minutele de prelungire. Antrenorul Louis van Gaal s-a declarat încântat de rezultat: "Am primit gol încă de la început. Am fost în stare de şoc, am avut nevoie de zece minute să ne revenim, dar apoi am fost cei mai buni". În schimb, managerul lui Manchester, Sir Alex Ferguson, nu şi-a ascuns amărăciunea: "Am marcat, dar nu am jucat bine, este o mare dezamăgire pentru mine". În ciuda eşecului, englezii sunt mai îngrijoraţi de starea lui Rooney. Atacantul "diavolilor" a părăsit Allianz Arena în cârje după ce s-a accidentat la gleznă. În celălalt meci al serii, Lyon a trecut cu 3-1 de campioana Bordeaux (Lisandro Lopez '10, '77-pen., Bastos '32 / Chamakh '14). Aseară s-au jucat partidele Arsenal - Barcelona şi Inter Milano - ŢSKA Moscova. Retururile sunt programate săptămâna viitoare.

EUROPA LEAGUE
În această seară, de la ora 22:05, se dispută meciurile primei manşe din sferturile de finală ale Europa League, cap de afiş fiind întâlnirea dintre Benfica şi FC Liverpool, care va fi transmisă de Sport.ro. Iată programul celorlalte partide: Fulham - VfL Wolfsburg, Hamburger SV - Standart Liege, Valencia - Atletico Madrid. Partidele retur se vor juca la data de 8 aprilie. Finala va avea loc la 12 mai la Hamburg.

BANI DIN TELEVIZĂRI
Campioanele României la handbal masculin şi feminin vor fi recompensate cu bonusuri de câte 20.000 de euro din drepturile de televizare. Sume mai mari sau mai mici vor primi toate echipele din Liga Naţională, în funcţie de locul ocupat la finalul campionatului. Astfel, vicecampioana va încasa 15.000 de euro, echipa de pe locul trei va lua 10.000 de euro, iar cele de pe poziţiile patru şi cinci vor fi premiate cu câte 5.000 de euro. Fiecare echipă va primi la finalul sezonului câte 3.000 de euro din drepturile de televiziune.

FEDERER, ELIMINAT
Cehul Tomas Berdych a furnizat cea mai mare surpriză a turneului de tenis de la Miami, reuşind să-l învingă, în optimile de finală, pe liderul mondial Roger Federer. Berdych s-a impus cu 6-4, 6-7, 7-6 şi îl va întâlni în sferturi pe spaniolul Fernando Verdasco. Aceasta a fost prima victorie a lui Berdych în cele nouă meciuri disputate contra lui Federer.

×
Subiecte în articol: sport