x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

07 Apr 2010   •   00:00

7 aprilie 2010



VERDICT PENTRU RAPID
Comisia de Recurs din cadrul LPF va anunţa în această dimineaţă, la ora 10:00 decizia în cazul dreptului de joc al jucătorilor rapidişti Dacian Varga şi Tiberiu Bălan la meciul Rapid - FC Timişoara (scor 1-0) din etapa a 20-a a Ligii I. După audierile de ieri, preşedintele Rapidului, Ion Taban, a declarat: "Se invocă iarăşi valabilitatea dreptului de joc, dacă nu au ce să invoce legat de exercitarea dreptului de joc. Deci se revine la valabilitatea dreptului de joc pentru care FC Timişoara şi-a retras contestaţia, dar aşa înţeleg ei să discute la fel ca acea decizie a Comisiei pentru Soluţionarea Litigiilor, care eu cred că este un abuz".

HALEP S-A CALIFICAT
Venită din calificări, jucătoarea de tenis Simona Halep s-a calificat ieri în turul doi al turneului de la Marbella (Spania), dotat cu premii în valoare totală de 220.000 de dolari. În runda inaugurală, Simona Halep a trecut, cu scorul de 6-4, 6-1, de Iveta Benesova (Cehia), urmând ca în faza următoare a competiţiei să se întâlnească cu învingătoarea partidei dintre conaţionala Sorana Cârstea şi rusoaica Maria Kirilenko, ultima fiind cap de serie numărul 6. Pentru performanţa realizată prin accederea în turul doi la Marbella, Simona Halep va primi 30 de puncte WTA şi un cec în valoare de 2.950 de dolari.

GUERRERO, AMENDAT
După ce a aruncat duminică cu o sticlă în capul unui suporter care îl contesta, atacantul peruan al lui Hamburger SV, Paolo Guerrero, a primit ieri cea mai mare amendă dictată vreodată de conducerea clubului german. Cuantumul amenzii nu a fost specificat, dar e cuprins între 50.000 şi 100.000 de euro, întreaga sumă urmând să fie destinată unor proiecte sociale. "Ceea ce ne-a făcut să luăm această decizie este faptul că Paolo şi-a cerut scuze şi faptul că în patru ani petrecuţi la Hamburg el nu a comis acte comparabile. Comportamentul lui este inacceptabil, dar merită o a doua şansă", a declarat preşedintele Bernd Hoffmann.

GREVĂ ÎN SPANIA
Sindicatul fotbaliştilor din Spania (AFE) a lansat un apel la grevă în perioada 16-19 aprilie, când este programată cea de-a 33-a etapă de campionat. Măsura radicală pe care vrea s-o ia sindicatul este provocată de numeroasele cazuri de salarii neplătite jucătorilor, în special celor care activează în ligile inferioare. AFE a dat asigurări că vrea să continue discuţiile pentru a ajunge la un acord satisfăcător pentru jucători, însă a avertizat că greva va avea loc dacă nu se întâmplă acest lucru. "Cererile formulate de AFE beneficiază de sprijinul tuturor fotbaliştilor şi vizează asigurarea că vor fi respectate contractele deja semnate", a anunţat AFE.

×
Subiecte în articol: sport