x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

06 Mai 2010   •   00:00

CUPA DAVIS
Căpitanul-nejucător al echipei de Cu­pa Davis a României, Andrei Pa­vel, mizează pe forma lui Victor Hă­nes­cu şi a lui Horia Tecău la întâl­ni­rea cu Ucraina din turul 2 al Grupei I, Zona Euro-Africană. "Victor a făcut un turneu superb la Roma şi sunt si­gur că va juca foarte bine şi aici. Ho­ria traversează un an foarte bun" Tra­gerea la sorţi va avea loc astăzi, de la ora 12:00, la Cercul Militar Na­ţio­nal, urmând ca meciu­rile să se dispute la Arenele BNR, mâine, sâm­bătă şi du­mi­nică, tot de la ora 12:00. Partidele vor fi în direct la TVR 1.


AMARIEI, LA HYPO
Carmen Amariei, componentă a na­ţionalei României, va evolua din se­zo­nul viitor la campioana Austriei, Hypo Viena, cu care a semnat un contract valabil pe un an, cu opţiune de prelungire pe încă unul. "Sunt foarte fericită de acest angajament, care îmi va permite să mai joc handbal de înaltă clasă, în Liga Campio­ni­lor. Voi evolua la o echipă foarte ti­tra­tă în Europa, la care au mai fost multe handbaliste române", a de­cla­rat Amariei. Handbalista care va împlini 32 de ani în septembrie joa­că acum în Da­ne­mar­­ca, la FCK.


RECORD PENTRU BARÇA
FC Barcelona a stabilit un record de 93 de puncte, în cele 36 de meciuri jucate în actuala ediţie de campio­nat. Nici o echipă spaniolă, de la în­fiin­ţarea Primerei Division în 1928, nu a adunat atâtea puncte, nici mă­car atunci când prima ligă era for­ma­tă din 22 de echipe şi fusese in­trodus sistemul cu trei puncte pentru victorie. Catalanii au 29 de victorii în prezenta ediţie de campio­nat, reuşind să întreacă cea mai bu­nă performanţă a marilor rivali de la Real Madrid, care au însumat 28 de succese în sezonul 1987-1988.


JOVETICI, PRO MUTU
Atacantul Stevan Jovetici, coechipier cu Mutu la Fiorentina, nu ar vrea ca românul să plece de la Florenţa la finalul acestui sezon. "Mi-ar părea foarte rău dacă Adrian ar pleca. A fost unul dintre jucătorii de care eram foarte apropiat la Fiorentina. El m-a învăţat multe lucruri. Discutam, executam împreună lovituri libere şi penaltiuri, mi-a explicat mai bine cum să mă poziţionez pe teren. Un mare campion, formidabil... Nu ştiu de ce nu am putea să evoluăm în acelaşi timp", a declarat mun­te­ne­greanul.


BANI PENTRU CE U-19
Preşedintele FRF, Mircea Sandu, are nevoie de investiţii de trei mi­lioane de euro pentru organizarea CE un­der 19: "Avem sprijinul total al pre­şe­dintelui CJ Ilfov, cât şi al primari­lor. Inclusiv Guvernul şi Mi­nisterul Turismului ar trebui să ne susţină, pentru că e vorba de ima­ginea Ro­mâ­niei. Fondurile necesare pentru refacerea a ceea ce e în neregulă, plus nocturnele, se ridică la trei mili­oane de euro. CJ şi pri­măriile pot aco­peri cam un milion". Turneul fi­nal va avea loc în­tre 20 iulie şi 1 au­gust 2011.

×
Subiecte în articol: sport