x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

12 Mai 2010   •   00:00

12 mai 2010



BARAJ CU ECUADOR
Sorţii au decis ieri că echipa României va întâlni Ecuadorul în barajul pentru promovarea în Grupa Mondială a Cupei Davis. Partida se va disputa între 17 şi 19 septembrie, în România. Echipa noastră nu a figurat printre capii de serie, iar ecuadorienii sunt cei mai slabi dintre favoriţi. Iată şi programul complet al întâlnirilor de baraj: Columbia - SUA, Israel - Austria, Germania - Africa de Sud, Suedia - Italia, India - Brazilia, Australia - Belgia, Kazahstan - Elveţia. Meciul România - Ecuador va avea loc înaintea turneului Open România (20-26 septembrie).

MCCLAREN E "NEAMŢ"
Fostul antrenor al lui Middlesbrough, coşmarul Stelei din semifinala Cupei UEFA, englezul Steve McClaren, va părăsi noua campioană a Olandei, FC Twente, pentru a prelua echipa germană VfL Wolfsburg. McClaren (49 de ani) a confirmat, în jurnalul TC Tubantia din Enschede de ieri, că a semnat un contract pe două sezoane cu VfL Wolfsburg, pentru un salariu de 3 milioane de euro anual. "Am trăit doi ani minunaţi la FC Twente, însă le-am promis soţiei şi copiilor mei că nu vor rămâne mai mult de doi ani departe de ei", a spus britanicul.

"MINUNEA" MARICA
Presa germană a rămas uluită după transformarea lui Ciprian Marica în acest sezon, în care internaţionalul român a marcat 10 goluri în toate competiţiile pentru VfB Stuttgart. "În turul campionatului, Marica era pe lista plecărilor. Avea o singură reuşită şi părea că nu e în stare să iasă din trendul primilor doi ani la VfB, când nu marcase decât de şase ori. Acum, la final de sezon, el are 10 goluri. A se citi zece goluri. Este a opta minune a lumii", a scris cotidianul Bild. Revenirea lui Marica în prim-plan a coincis cu preluarea echipei de antrenorul elveţian, Christian Gross.

SLISKOVICI RĂMÂNE
Antrenorul bosniac al Unirii Alba-Iulia, Blaz Sliskovici, a declarat ieri că îşi asumă obiectivul de a readuce gruparea ardeleană în Liga I în sezonul viitor. "În doar două luni m-am ataşat enorm de această echipă, de fanii ei şi chiar aş dori să continuu aici şi în sezonul viitor. Însă va trebui să discut cu conducerea, să văd ce proiecte au, pentru că eu rămân doar dacă se doreşte o revenire rapidă în primul eşalon. Dacă obiectivul va fi promovarea şi dacă şefii mă mai vor la echipă, eu rămân şi îmi asum obiectivul de a readuce Alba-Iulia în elita fotbalului românesc", a spus Sliskovici.

KAPETANOS, ÎN LOT
Selecţionerul german al echipei naţionale a Greciei, Otto Rehhagel, a anunţat ieri lotul lărgit, de 30 de jucători, în vederea turneului final al Cupei Mondiale din Africa de Sud (11 iunie-11 iulie), printre convocaţi aflându-se şi atacantul stelist Pantelis Kapetanos. Pe lângă golgeterul stelist, în lotul elenilor se mai află cinci atacanţi, Angelos Haristeas (1.FC Nürnberg), Dimitris Salpingidis (Panathinaikos), Theofanis Gekas (Hertha Berlin), Giorgios Samaras (Celtic Glasgow) şi Kostas Mitroglou (Olympiakos Pireu). Kapetanos va afla pe 1 iunie dacă va merge la CM.

×
Subiecte în articol: sport