x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

24 Mai 2010   •   00:00
SUCCES LA RUGBY
Reprezentativa de rugby a Ro­mâ­niei a câştigat, sâmbătă, la Kiev, scor 33-3 (14-3), în faţa echipei similare a Ucrainei, prima manşă a recalificărilor pentru Cupa Mondială din Noua Zeelandă. Returul se va disputa la 5 iunie, la Botoşani. În cazul în care echipa Ro­mâ­niei, pregătită de Romeo Gontineac şi Steve McDowell, va trece de Ucraina, va întâlni în următoarea etapă a recalifică­rilor Tunisia, în manşă unică, după care va urma ultima confruntare, cu învingătoarea dintre Uruguay şi Kazahstan.

CUPA, LA REŞIŢA
UCM Reşiţa a cucerit sâmbătă primul trofeu intern, im­punându-se dramatic în finala Cupei României în faţa campioanei HCM Constanţa (foto). Reşiţenii s-au impus abia după aruncările de la 7 metri, după ce în timpul regulamentar scorul a fost egal, 26-26. Eroul câşti­gătorilor a fost portarul An­tonaru, care a parat două aruncări de departajare. "Eu cred că acolo, sus, Zoran e mulţumit de noi. Am luptat până la capăt. Nu am crezut că ajungem la 7 metri, am greşit. Soarta a vrut aşa", a declarat, la final, căpitanul constănţenilor, Laurenţiu Toma.

LA VOLEI, DOAR FETELE
Naţionala de volei feminin a României a învins sâmbătă, cu 3-0 (25-8, 25-10, 25-23), echipa Belgiei, în al doilea meci din cadrul Grupei E de calificare la CE 2011. Al doilea turneu din cadrul Grupei E de calificare va avea loc la Constanţa, între 28 şi 30 mai. Prima clasată la finalul meciurilor din cadrul celor două turnee se va califica la turneul final, iar formaţia de pe locul doi va disputa un baraj. În schimb, după un 0-3 în meciul de debut din preliminariile CE 2011, contra Turciei, naţionala de volei masculin a României a fost învinsă, la Ankara, şi de Italia, tot cu 3-0 (25-16, 25-21, 25-13). Aceleaşi patru echipe se vor duela şi la cel de-al doilea turneu al grupei, programat în Italia, între 28 şi 30 mai.

×
Subiecte în articol: sport