x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

25 Mai 2010   •   00:00

25 mai 2010



BÖLÖNI, LA ARABI
Ladislau Bölöni este aproape de a semna un contract cu echipa Al Wahda, din Emiratele Arabe Unite, unde îl va înlocui pe austriacul Josef Hickersberger. "Îl aşteptăm în această săptămână pentru a completa formalităţile şi a stabili programul de antrenamente. Bölöni are experienţă, pentru că a lucrat un an în Abu Dhabi, astfel că va şti cu siguranţă ce se vrea de la el", a declarat un oficial al clubului. Tehnicianul român a antrenat echipa Al Jazira în sezonul 2007/2008, după care a preluat-o pe Standard Ličge, de care s-a despărţit în februarie.

CEHIA, CAMPIOANĂ
Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă s-a încheiat la Köln cu victoria echipei Cehiei, care a dispus în finală, cu scorul de 2-1, de Rusia, deţinătoarea titlului. Acesta a fost al şaselea titlu mondial câştigat de reprezentativa Cehiei, precedentele fiind obţinute în 1996, 1999, 2000, 2001 şi 2005. Medalia de bronz a revenit Suediei, care a învins Germania cu scorul de 3-1. Două dintre favorite, Canada şi SUA, medaliate cu aur şi argint la JO de la Vancouver, care au venit la această competiţie fără vedete, au încheiat turneul pe locul 7, respectiv 13.

PANDURII MAI SPERĂ
Marin Condescu, preşedintele clubului Pandurii Târgu Jiu, a declarat că există speranţe ca echipa să rămână în Liga 1, în locul unei formaţii care nu va îndeplini condiţiile de licenţiere, dar, dacă acest lucru nu se va întâmpla, nu va fi o nenorocire. "Sunt grupări din prima ligă care au dosare incomplete. Cred că, într-o zi sau două, FRF va face un anunţ în acest sens. Echipele din eşalonul secund vor primi licenţa, deoarece pentru noile promovate există mai multă îngăduinţă. Dacă se va întâmpla să retrogradăm, obiectivul va fi revenirea în primul eşalon", a spus Condescu.

FETELE, ÎN GRAFIC
Naţionala feminină de volei a României a învins Suedia cu 3-1 în ultimul joc din grupa E a preliminariilor CE 2011. Anterior, tricolorele întrecuseră Slovenia (3-1) şi naţionala ţării gazdă, Belgia (3-0). Al doilea turneu va avea loc la Constanţa (28-30 mai). Prima clasată se va califica la turneul final, iar ocupanta locului va disputa un baraj cu echipa de pe locul doi din grupa D, din care fac parte Croaţia, Elveţia, Spania şi Muntenegru. La masculin, România a suferit trei înfrângeri în grupa de la Ankara: 0-3 cu Turcia, 0-3 cu Italia şi 1-3 cu Belarus.

VIITOR INCERT
Echipa feminină de handbal tineret a României a ocupat doar locul al treilea în grupa de calificare la CM 2010, ale cărei meciuri s-au disputat la Turnu Severin, şi nu va merge la turneul final din Coreea de Sud. Elevele Marianei Târcă au pierdut două meciuri, 22-29 cu Franţa şi 23-29 cu Croaţia, şi au câştigat, 31-28, cu Islanda. Naţionala masculină de juniori a ratat şi ea calificarea la Campionatul European, clasându-se pe ultimul loc în turneul din Danemarca, unde au pierdut toate cele trei meciuri disputate: 24-42 cu Cehia, 24-39 cu Danemarca şi 23-24 cu Austria.

×
Subiecte în articol: sport