x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

02 Iun 2010   •   00:00

2 iunie 2010



ANDO, OFICIAL ÎN „GROAPĂ"
Ioan Andone este, începând de luni seară, „câine" cu acte în regulă. Fix în ziua în care i-a expirat înţelegerea cu Rapid, tehnicianul în vârstă de 50 de ani a semnat cu Dinamo un contract pe o perioadă de doi ani cu op­ţiune de prelungire pe încă unul. „Andone are ca obiectiv în primul an de contract re­construcţia echipei, iar în al doilea câştigarea titlului", a anunţat preşedintele CA al lui Dinamo, Ni­colae Badea. „Îmi place noul proiect Dinamo. Sunt încrezător, nu îmi este teamă să pre­iau echipa după trei ani în care nu a cucerit nici un trofeu", a de­clarat Ioan Andone.

IONUŢ POPA A DEMISIONAT
Directorul tehnic al echipei UTA, Ionuţ Po­pa, a anunţat că se retrage de la gruparea ară­deană din cauza datoriilor pe care aceas­ta le-a acumulat. De pregătirea echi­pei se ocupă acum antrenorul Roland Na­gy. „Ce s-a întâmplat aici nu poate fi re­pa­rat. Sunt 200.000 de euro datorii la jucători, 200.000 la Ion Pietraru şi 240.000 la Vasilijevici", a declarat Popa. Datoriile depăşesc suma de 300.000 de euro pe care clubul o primeşte de la Consiliul Local şi de la Consiliul Judeţean. În sezonul trecut, UTA a fost sponsorizată cu 500.000 de euro de Universitatea de Vest Vasile Goldiş, însă contractul s-a încheiat în luna mai.

ZIARIŞTI DE AUR
Delegaţia României, sponsorizată deEu­ro­ins, Blue Air şi Casino Merkur, a ocupat lo­cul întâi în clasamentul pe medalii la Olim­piada Internaţională Media, desfăşu­rată în perioada 24-31 mai, la Butgenbach (Belgia), cu 19 medalii, din care şapte de aur, şase de argint şi şase de bronz. Pe po­ziţiile doi şi trei s-au clasat Belgia, respectiv Canada. Naţionala de fotbal a jurnaliştilor a obţinut medalia de aur, după ce a învins în finală Belgia, cu scorul de 2-1, prin golurile înscrise de Ionuţ Polizache şi Cristi Vlad. Pentru tricolori au evoluat: Daniel Ion - Flo­rin Gongu, Dorinel Artene, Cătălin Cârnu, Liviu Hagieşteanu, Petre Dumitru, Ionuţ Polizache, Ionuţ Constantin, Romeo Chiriac, Mihai Igiroşanu, Mihnea Totann, Cristi Vlad şi Titus Marin.

DESFIINŢAŢI DE CRIZĂ
Clubul danez de handbal FCK Handbold Copenhaga a anunţat că se va desfiinţa la sfârşitul lunii iunie, după opt ani în care a activat cu ambele echipe, feminină şi masculină, în prima ligă. „Mulţumim jucăto­rilor, managerilor, partenerilor, fanilor şi tu­turor celor care au fost alături de noi", se arată într-un comunicat oficial al clubului. În sezonul 2009-2010, FCK Hand­bold, la care a evoluat şi Carmen Amariei, a câştigat Cupa Da­nemarcei şi a ocupat locul patru în campionat. În cei opt ani de existenţă, Hand­bold a câştigat Liga Campionilor, Cupa EHF şi Cupa Cupelor.

×
Subiecte în articol: sport